Haberler

Apple, İphone 5s ve 5c İçin Hazır Parça Değişikliğine Başlıyor

Satış sonrası hizmetleriyle tüketicinin beğenisini toplayan sayılı şirketten biri olan Apple, yeni iPhone'larda herhangi bir sebepten ötürü parça değişikliği gerektiren servis hizmetindeki masrafları azaltmak ve tüketiciye daha kolay hizmet sunabilmek için harekete geçti.

Satış sonrası hizmetleriyle tüketicinin beğenisini toplayan sayılı şirketten biri olan Apple, yeni iPhone'larda herhangi bir sebepten ötürü parça değişikliği gerektiren servis hizmetindeki masrafları azaltmak ve tüketiciye daha kolay hizmet sunabilmek için harekete geçti.

Dünya genelinde servis hizmet masrafları uzun yıllardır yüksek olan ve bu maliyetlere katlanan Apple, 9toMac'in kaynaklarından edindiği bilgilere göre, iPhone 5s ve 5c için aralarında panel değişiminin de yer aldığı parça değişikliği gerektiren durumlara hazır cevap verebilecek şekilde hizmet sunarak parça değişikliklerini gerçekleştirecek. Normalde Apple, panel değişimi gibi durumların birçoğunda, ortaya çıkan yüksek masraflardan ötürü sorunlu telefonu direkt yenisi ile değiştirme yoluna giderek, bu maliyetlere katlanmak zorunda kalıyordu.

Apple'ın bu hizmeti AppleCare+ olan ve olmayan müşterilerde farklılık gösterecek. Buna göre, örneğin panel değişimi, AppleCare+ kapsamındaki tüketicilere 79 dolar; garanti kapsamında olmayan tüketicilere ise 149 dolara mal olacak. AOS'deki ABD-Türkiye arasındaki fiyat dengesini düşündüğümüzde ise bu masrafların ülkemizde yaklaşık sırasıyla 210 TL ve 390 TL olacaktır.

Apple, hem iPhone 5s hem de iPhone 5c için değişikliğini gerçekleştireceği diğer bileşenler ses seviyesi ayar tuşları, güç / bekleme tuşu, titreşim motoru, arka kamera ve hoparlörler iken; home tuşu sadece iPhone 5c'de değiştirilebilecek. Home tuşunun şimdilik iPhone 5s'de değiştirilmemesinin temel sebebi Touch ID sensöründeki üretim sıkıntısı olduğu öğrenilirken, ileriki dönemde iPhone 5s için de home tuşunun bu hizmete dahil edileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Belirlenen bu parça bedelleri sadece tüketici tarafından kaynaklanan sorunlar için geçerli. Eğer parçada üretimden kaynaklı bir sorun söz konusu ise parça değişikliği garanti kapsamında ücretsiz olarak yapılacak. Bunun yanı sıra AppleCare kapsamında olmayan cihazlarda parça bedelinin dışında ek olarak işçilik masrafı da söz konusu olacak.

Apple'ın benzer uygulamayı mağazasının bulunduğu tüm ülkelerde faaliyete geçirmesi bekleniyor

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title