Haberler

Apple İos 10 Yedeklerinin Güvenliğini Arttırıyor

Apple iOS 10 yedeklerinin güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor.

Apple Mac ve PC üzerine alınan iTunes yedeğinin şifreleme gücünü yaklaşan güvenlik güncellemesiyle arttıracağınız duyurdu. iOS 10 yedekleri 2500 kez daha kolay kırılabiliyor.

Apple her zaman cihazlarında ve işletim sistemlerinde güçlü şifreleme sistemler yaratmış ve kullanmıştır. Ancak durum bu cihazların PC veya Mac ortamına aldıkları yedekleri için geçerli olduğu pek söylenemez.

iOS 10 yedeklerinin güvenliğinin arttırılmasına sebep ise Güvenlik Şirketi Elcomsoft'un ortaya koydu güvenlik açığı. Söz konusu açığa göre iOS 10 üzerinde iTunes üzerinden alınan yedeklerin şifreleme sisteminde eski parola koruması algoritması kullanılıyor. Bu açık sayesinde iOS 10 iTunes yedeklerinden özel verileri elde etmek her zamankinden 2500 kez daha kolay.

İyi haber ise Apple'ın Fortune' yaptığı açıklamada yaklaşan güvenlik güncellemesinde bu sorunu gidereceği ve güvenlik ayarlarını dahada zorlaştıracağını açıklaması oldu.

Bu güncelleme yedeklerini iCloud üzerinde tutan kullanıcıları etkilemeyecek.

Apple Fortune yaptığı açıklamada;

"Biz Mac veya PC üzerinde iTunes yedekleme yaparken iOS 10 cihaz yedekleme için şifreleme gücünü etkileyen bir sorunun farkındayız. Yaklaşan yeni güvenlik güncelleştirmesi bu konuyu ele almaktadır. Bu iCloud yedeklerini etkilemez. Kullanıcılara Mac ve PC yedekleri alırken sadece yetkililerin ulaşabileceği güçlü şifreler kullanmasını tavsiye ediyoruz. Ek güvenlik olarakta FileVault disk şifreleme kullanılabilir." dedi.

Fortune Elcomsoft

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Apple Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title