Haberler

    Apple'ın Yeni Patenti: Ekranlı ve Tarayıcılı Mouse

    Teknoloji devi Apple'ın alışık olduğumuz tuhaf patentlerine bir yenisi eklendi, bu seferki üzerinde tarayıcı ve ekran bulunan bir tür mouse.

    Apple sadece Mac bilgisayarları, iPhone ve iPad'leri ile değil, aynı zamanda ilginç ve belki de hiç kullanılmayacak tonla patent alması ile ünlü bir firma. Bundan önce örnek olarak esnek, geribildirimli ekran patenti ve masaüstü bilgisayarlara akıllı dijital asistan patenti görmüştük, hatta camdan yapılma ünlü mağazalarının bile patentini almış durumda.

    Firmanın ABD patent ofisi USPTO (U.S. Patent and Trademark Office) tarafından onaylanan son patenti bir mouse. "Kromatik sensörlere sahip mouse" başlığına sahip patent dokümanında, mouse içinde lazer göz yerine aynı klasik tarayıcı cihazlardaki gibi kromatik (çok renkli) göz bulunduğu görlüyor. Mouseların hareketleri anında tarayıp bunu komutlara çeviren lazer göz yerine, kromatik sensör (CMOS) özelliğe sahip göz takmak, cihaza tarayıcıya benzer özellikler vermeye eşdeğer.

    Mouse'un yetenekleri burada bitmiyor, ayrıca dokümandaki çizimlerde üst kısmında bir de küçük ekran olduğu dikkat çekiyor. Bu az enerji harcayan bir OLED benzeri ekran ve büyüklüğü ancak birkaç inç olabilir. Tarayıcı ve ekran ikilisi, alttaki yüzeyde belli bir yeri hızlıca tarama, büyütme ve gerekliyse kaydedip bilgisayara yollama gibi çoklu görevlere yarayabilir. Dokümanda oldukça geniş teknik ayrıntı da verilmiş.

    Bu patentle ilgili bir ürünün ortaya çıkıp çıkmayacağını, büyük ihtimalle önümüzdeki senelerde görebileceğiz.

    Bu arada Apple'ın satın aldığı Beats'in başı, bir patent ihlali yüzünden Bose firması ile dertte. Yani patentler her zaman güzel haber değil.

    The post Apple'ın Yeni Patenti: Ekranlı ve Tarayıcılı Mouse appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title