Haberler

Apm Başkanı Dr. Koçak: Türkiye'nin Bölgede ve Dünyada Ki Önemi Her Geçen Gün Artıyor

Apm Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi'nin Üzerinde Yoğunlaştığı Alanlarda Fikir Alışverişinde Bulunmak Üzere Amerika'ya Hareket Etti. Dr. Koçak, "Uluslararası Gelişmeler Dikkatle İncelendiğinde Türkiye'nin Bölgede ve Dünyada Ki Önemi Her Geçen Gün Artmaktadır" Dedi.

Alternatif Politikalar Merkezi (APM) Başkanı Dr. Mahmut Koçak, "Uluslararası gelişmeler dikkatle incelendiğinde Türkiye'nin bölgede ve dünyada ki önemi her geçen gün artmaktadır" dedi.

APM Başkanı Dr. Koçak, Alternatif Politikalar Merkezi'nin üzerinde yoğunlaştığı alanlarda fikir alışverişinde bulunmak üzere Amerika'ya hareket etti.

Dr. Koçak, ABD'ye hareketinden önce yaptığı yazılı açıklamada, Amerika'nın önde gelen düşünce kuruluşlarının davetlisi olarak gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Washington DC. ve New York eyaletlerinde çeşitli temaslar bulunacağını söyledi. Dr. Koçak, "Sivil toplum kuruluşlarının dünya siyaseti üzerine olan etkisi her geçen gün artmaktadır. Uluslararası ilişkiler çoğu zaman bu tarz kuruluşlar üzerinden derinlik kazanmakta ve yine bu kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulan stratejilerin de yardımıyla, dünya siyasetinde pek çok manevra gerçekleştirilmektedir. Diğer yandan Uluslararası gelişmeler dikkatle incelendiğinde Türkiye'nin bölgede ve dünyada ki önemi her geçen gün artmaktadır" dedi. Dr. Koçak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Öyle ki gerek Ortadoğu gerek Kafkaslar ve gerekse Balkanlar olmak üzere bölgemizde yaşanan gelişmelerin sonrasında Türkiye'nin duruşu ve düşüncesi her zamankinden daha fazla merak edilir bir hal almıştır. Özellikle Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun göreve gelişinden itibaren uygulamakta olduğu 'Komşularla Sıfır Problem' politikası ekseninde atılan adımlar ve eş zamanlı çok yönlü dış siyaset tabir yerinde ise Dünya'nın Türkiye'yi yeniden keşfetmesine yol açmıştır. İlerlemekte olan bu süreç kuşkusuz ki beraberinde bazı sorumlulukları da getirmiştir. Bu sorumlulukların en büyüğü uygulamakta olduğumuz politikaların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yine farklı senaryolar ışığında çok yönlü bir yapıya kavuşmasıdır.

Bahsettiğimiz çok yönlülük ve sürdürülebilirlik ise ancak ve ancak, yaşadığı bölgeyle birlikte dünyada neler olup bittiğine haiz olan kişi ve kurumların işbirliği mümkün olabilecektir. İşte bu noktada, mevcut sürece Alternatif Politikalar merkezi olarak gerekli desteği sağlamak en öncelikli görevimizdir. Yerli ve milli tezlerimizin uluslar arası alanda dillendirilerek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu politika alternatiflerini oluşturmayı kendisine görev edinerek kurulmuş olan merkezimiz, kuruluşundan bu yana aynı zamanda bu gelişmeyi destekleyici pek çok organizasyon gerçekleştirmiştir. Bu ziyaretimiz şüphesiz ki bu sürece destek sağlayacaktır."

Dr. Koçak, ziyareti süresince başta Afganistan-Pakistan olmak üzere, Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması, Kafkaslarda barış ve istikrarın tesis edilmesi, Türkiye Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti. Dr. Koçak, "Yine bu ziyaretle birlikte; Türk-Amerikan ilişkilerinin son dönemde ismi konan rol modellik kavramının içini doldurmaya katkı sağlayacak tespitlerimizi, bir düşünce kuruluşu olarak aktarma, halkımızın bu yeni durumdan beklentilerini muhataplarımıza anlatma fırsatı bulmayı umuyoruz" dedi.(ANKA)

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title