Haberler

Apandisiti Patlayan Çoban, Dağdan Ambulans Helikopterle Alındı

Aksaray'da çoban 50 yaşındaki Ali Daylak, koyun otlattığı Hasan Dağı'nda apandisiti patladı ve mahsur kaldı.

Aksaray'da çoban 50 yaşındaki Ali Daylak, koyun otlattığı Hasan Dağı'nda apandisiti patladı ve mahsur kaldı. Ali Daylak, sağlık görevlilerine haber vermesi üzerine ambulans helikopterle mahsur kaldığı yerden alınarak hastaneye kaldırıldı.

Çoban Ali Daylak, dün koyunlarını otlatmak için Hasan Dağı'nın çıktı. Geceyi dağda geçiren Daylak, sabah saatlerinde aniden rahatsızlandı. Yerinden kalkamayan Daylak, 112 Acil Servisi arayıp, yardım istedi. Afat ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü'nün (AFAD) dağ arama kurtarma ekibi ve 112 Acil Servis'e bağlı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, harekete geçti. Yaklaşık 4 saat aramanın ardından Daylak'ın yanına ulaşıldı. Apandisiti patladığı saptanan Daylak'a ilk müdahale yapıldı. Daylak'ın, sedye ile aşağıya kadar taşınamayacağının belirlenmesi üzerine Konya'dan ambulans helikopter çağrıldı. Daylak, helikopterin iniş yapabileceği noktaya sedyeyle taşındı. Ardında da ambulans helikopterle  Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daylak'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

- Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title