Haberler

Aosb'nin 2014 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ülkesine başkanlık yapıyorsa Türkiye ekonomisi sürekli büyüyorsa iş adamlarımız, sanayicilerimiz, ürettiğini satan ve ihraç eden arkadaşlarımız sayesinde olmuştur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ülkesine başkanlık yapıyorsa Türkiye ekonomisi sürekli büyüyorsa iş adamlarımız, sanayicilerimiz, ürettiğini satan ve ihraç eden arkadaşlarımız sayesinde olmuştur" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) faaliyet gösteren firmaların 2014 yılında elde ettiği başarılardan dolayı ödüllendirildiği törende yaptığı konuşmada, AOSB'de Türkiye'nin en büyük 100, en büyük 500 firması arasına giren firmalar bulunduğunu, iş adamlarının bu başarısıyla bir Antalyalı olarak her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Antalya'nın bir turizm ve tarım kenti olarak bilindiğini, fakat Antalya'nın sanayisiyle de ön plana çıkmaya başladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Doğrudur, Gaziantep'teki gibi 11 tane organize sanayi bölgemiz yok. Ben 1996 yılında ticaret yaparken Gaziantep'e gittiğimde gerçekten imrenmiştim. 4'üncü organize sanayi bölgesini yeni tamamlamıştı. Gaziantep'deki birlik ve beraberliği hiçbir şehirde görmedim, kendi şehrim Antalya dahil" diye konuştu.

"1 Kasım seçimlerinden sonra inşallah her şey yoluna girer"

Türkiye ekonomisinin gelişmesinde, ihracatın artasında iş adamlarının çok büyük katkısı bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisine başkanlık yapıyorsa Türkiye ekonomisi sürekli büyüyorsa iş adamlarımız, sanayicilerimiz, ürettiğini satan ve ihraç eden arkadaşlarımız sayesinde olmuştur. Türkiye, emin adımlarla yoluna gidiyor. Türkiye'de istikrar olduğu sürece, güvenlik olduğu sürece, Türkiye büyüdüğü sürece iş adamlarımız her türlü riski alır, daha fazla üretir, daha fazla istihdam yaratır, daha fazla ihracat yapar. Şu anda Türkiye'nin en büyük problemi, terör ve belirsizliktir. İnşallah terörü de sonuna kadar Türkiyemizden temizleyeceğiz. 1 Kasım seçimlerinden sonra inşallah her şey yoluna girer, belirsizlik ortadan kalkar ve Türkiye emin adımlarla yoluna devam eder."

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da terör olayları nedeniyle Türkiye'de son dönemde bu tür ödül törenlerinin iptal edildiğini veya ertelendiğini belirterek, "Ülkemizin sorunları ancak daha fazla çalışarak aşılabilir. Her fabrika birer kaledir, bizler de bu kalelerin neferleriz. Sanayiciler olarak çabamız bireysel mesele değil, memleket meselesidir. O yüzden bu neferlere teşekkür etmeliyiz, takdir etmeliyiz" dedi.

AOSB'de kaliteli alt ve üst yapı hizmeti sağlama konusunda yarış içinde olduklarını ifade eden Bahar, enerji, arıtma, ulaştırma, yol, güvenlik altyapılarının örnek teşkil edecek düzeye ulaştığını, ayrıca Türkiye'nin en çevreci ve en yeşil organize sanayi bölgesi olduklarını söyledi.

Törende, en yüksek satış hasılatı yapan, ihracat yapan, yatırım yapan, istihdam sağlayan, kurumlar vergisi ödeyen, kadın istihdamı sağlayan firmalara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi.

Ayrıca, 2014 yılı teşvik ödülleri kapsamında, en yüksek ciro artışı sağlayan, en fazla ihracat artışı sağlayan, en yüksek istihdam artışı sağlayan, istikbal vaat eden firmalar ile en yeşil sanayi tesisi ve duayen sanayici ödülleri sahiplerini buldu.

Törene, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ATSO Başkanı Davut Çetin'in yanı sıra bazı bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title