Haberler

Aosb'de Elektrik ve Doğal Gaz Tüketimi Yüzde 8 Arttı

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) faaliyet gösteren firmaların enerji tüketimleri giderek artıyor.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) faaliyet gösteren firmaların enerji tüketimleri giderek artıyor. Bu yılın 7 aylık dönemindeki elektrik ve doğal gaz tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8, su tüketiminde ise yüzde 11 oranında artış sağlandığı bildirildi.

Adana Hacı Sabancı OSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin, geçen yılın Ocak-Temmuz döneminde 614.153.425 kWh olan elektrik tüketiminin, bu yılın aynı döneminde 662.417.513 olduğunu, doğal gaz tüketiminin ise aynı dönemde 74.269.766 sm3 iken 79.977.751 sm3'e yükseldiğini açıkladı. Elektrik ve doğal gaz tüketiminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir artış gerçekleştiğini kaydeden Keskin, geçen yıl 7 aylık dönemde 8.074.943 m3 olan su tüketiminin ise bu yıl 8.923.994 m3'e yükseldiğini, su tüketimindeki artış oranının ise yüzde 11 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

OSB'LER İÇİNDE EN UCUZ SU

Keskin, Türkiye'de en ucuz kullanma suyunun bölgelerinde bulunduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra Türkiye'nin en ucuz elektriği de yine bölgemiz sanayicilerinin hizmetindedir. Ayrıca AOSB dışındakilere göre yüzde 18 daha hesaplıdır" dedi.

ENERJİ TÜKETİMİNDEKİ ARTIŞ ÜRETİMDE DE ARTIŞ DEMEKTİR

Bölge Müdürü Mustafa Keskin, enerji tüketimindeki artışın aynı zamanda üretimdeki artış anlamına geldiğini ifade ederek, büyümenin de istikrarlı olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Keskin, bölgedeki sanayicilere bir şehir belediyesinin verdiği tüm hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İl merkezine 26 kilometre mesafede olan bölgemizde, sanayicilerimiz için zaman nakit para kadar değerlidir. Bu nedenle noter hizmetinden SGK, İşkur ve gümrük şubesine kadar her türlü hizmeti burada veriyoruz. Böylece sanayicimiz işlerini daha kolay ve ekonomik yolla yaparak, zamanlarını üretime ve dolayısıyla istihdam artışına katkı için değerlendiriyorlar." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Keskin Hacı Sabancı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title