Haberler

Aort Damarı Yırtılan 38 Yaşındaki Hasta Acil Ameliyatla Yaşama Döndürüldü

Sakarya’da grip şüphesiyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkikler sonucunda aort damarı yırtılan bir hasta acil ameliyat ile yaşama geri döndürüldü.

Sakarya'da grip şüphesiyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkikler sonucunda aort damarı yırtılan bir hasta acil ameliyat ile yaşama geri döndürüldü.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, grip şüphesiyle Düzce Devlet Hastanesi'ne başvuran Burhan Eldivan isimli hastaya yapılan tetkikler sonucunda, kalpten çıkan en büyük atar damar (aort) yırtığı saptandı. Burhan Eldivan isimli hastanın 20'lerin üstünde seyreden tansiyonu nedeniyle aorta'daki yırtık ilerlemeye devam ederek, genel durumu ileri derecede bozulduğu görüldü. Hasta, bilinci kapalı, kalbi durmak üzereyken, gece yarısı Adatıp Hastanesi'ne sevk edildi. Profesör Doktor Serdar Günaydın'ın başkanlığındaki 8 kişiden oluşan ameliyat ekibi 20 dakika içinde toplanarak, Burhan Eldivan'ı acilen ameliyata aldı. Ameliyatla ilgili olarak bilgiler veren Profesör Doktor Serdar Günaydın, "Hastanın aortası kalpten çıktığı yerden 25 santimetreye kadar yırtılmıştı ve göğüs kafesine kan dolmuştu. Yapay bir damarla 30 santimetrelik bölüm değiştirildi. Hasta ameliyattan sorunsuz çıkarıldı. İkinci günde servisteki yatağına alındı ve dördüncü gün ise taburcu edildi" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı Prof. Dr. Serdar Günaydın, "aort diseksiyonu" adı verilen bu hastalığın ölüm riskinin çok yüksek olduğunu, hastanın acilen, en kısa zamanda ameliyata alınmasının büyük önem taşıdığını ve çok genç olan hastanın hayata döndürülmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Günaydın, İlimizde ve çevre illerde bu hastalığa acil olarak müdahale edilebilecek merkez sayısının sınırlı olduğunu ve kendilerinin bu tür hastalara müdahale etmek için her zaman gönüllü ve hazır olduklarını da sözlerine ekledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eldivan Sakarya Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title