Haberler

AÖL ders seçimi ve AÖL kayıt yenileme işlemleri

Güncelleme:

AÖL ders seçimi ve AÖL kayıt yenileme işlemleri. Açık Öğretim Lisesi ders seçimi işlemleri devam ediyor. III. dönem AÖL kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, AÖL ders seçimi işlemlerini de 5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 18.00'e kadar devam edecek.

Ortaöğrenimine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde devam eden öğrenciler için AÖL ders seçimi dönemi başladı. Açık Öğretim Lisesi III. Dönem kayıt yenileme işlemlerinin de başladığı 26 Nisan 2016 Salı günü başlayan AÖL ders seçimi işlemleri, yine kayıt yenileme işleminde olduğu gibi 5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 18.00'da sona erecek. AÖL ders seçimi yapacak olanların merak ettiği sorulara haberimizde yanıt vermeye ve kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

III. DÖNEM AÖL KAYIT YENİLEME ZAMANINI KAÇIRMAYIN

Açık Öğretim Lisesi için III. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Ortaöğrenimine devam eden öğrencilerin bu devamlılığı sağlayabilmek adına öncelikle kayıt yenileme işlemlerini 5 Mayıs saat 18.00'a kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki kayıt yenileme için ne yapmak gerekiyor? Öncelikle 18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur. Kayıt yenileme işlemi ders seçme işlemi ile aynı süre zarfında gerçekleştirilir ve her iki işlemi yapmak zorunludur. Bu işlemleri gerçekleştirmeyen adaylar III. dönem sınavlarına giremez

KAYIT YENİLEME ÜCRETİNİ ÖDEMEYİ UNUTMAYIN

Açık Öğretim Lisesi'ne devam edecek öğrenciler, her yıl belirtilen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini ödemek zorundadır. Bu yıl 35 TL olan kayıt yenileme ücretinin 30 TL'sini adaylar T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası'nın şubelerine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına yatırıp, dekontu muhafaza etmek durumundadır. Kalan 5 TL'yi ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. Yapılan bu ödemeler sistemde görünecektir. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif ve donuk olanların kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı II. Döneminden itibaren Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılmaya başlanmıştır. Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kitap, diploma veya resmi yazı vb. almak için müracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL Kayıt Yenileme katılım bedeli alınacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir defa katılım bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5TL ka

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title