Haberler

AÖL 2. dönem sınavları, Açık öğretim 2016 sınavları

Güncelleme:

AÖL 2. dönem sınavları, Açık öğretim 2016 sınav tarihleri. AÖL 1. dönem sınavlarının ardından 2. dönem sınavı için hazırlıklar sürüyor. 2016 yılında yapılacak AÖL sınavları ve sınavlar öncesinde gerekli bilgilendirmeler haberimizde.

AÖL sınav tarihleribelli oldu mu.Açık öğretim Lisesi öğrencileriilkdönem sınavlarına girdi.AÖL öğrencileriartık2016 ikincidönem sınavtarihleri ne zaman bunu merak ediyorlar.İkincidönem sınavlarıvetarihleribelli oldu mu. Detaylar burada. AÖL sınav tarihleri açıklandı. Açık Lise sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Açık Lise sınav sonuçları açıklandı. AÖL kayıt yenileme ve ders seçme işlemi sona erdi. Şimdi de öğrenciler sınav tarihlerini merak etmeye başladı. Peki 2.dönem sınavları ne zaman yapılacak. MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre AÖL ikincidönem sınavları 19-20 mart tarihinde, AÖL üçüncüdönem sınavları ise 2.3 Temmuz tarihinde yapılacak.

Sınav Şekli ve Tarihi: Mesleki Açık Öğretim Lisesinin uzaktan eğitimle yapılan sınavları; dönem sonlarında, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistem sınavıyla ve çoktan seçmeli test yöntemiyle yapılmaktadır.

Alan/dal derslerinin ölçme ve değerlendirmesi yüz yüze eğitimin yapıldığı okul/ kurumlar tarafından yapılmaktadır.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGELERİ

Açık lise eğitimi gören öğrenciler sınava Giriş Belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden çıkarabileceklerdir. Resmi internet sitesinden alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.
Sınav Yeri Seçimi:

a. Öğrenci; kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, ders seçiminin bitiş tarihine kadar adres/ sınav yeri bilgilerini güncelleyebilir.

b. Ders seçimi bittikten sonra mazereti nedeniyle (başka bir merkezde çalışma, askerlik, askerlikten dönüş, hastalık, tayin, nakil, tutukluluk, evlilik, hükümlülük ve tahliye durumu olanlar vb.) sınav günü başka bir il sınırı içinde olacak öğrencilerin, mazeretlerini belgelendirmek şartıyla, bulundukları il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Mazeretleri kabul gören öğrenciler yedek salonlarda sınava alınacaktır.

Sınava Giriş Belgelerinin Alınması: Sınava Giriş Belgeleri maol.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Bu adresten alınacak bilgisayar çıktısı ile sınava girilecektir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler:

a. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı,

b. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi,

c. Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport,

d. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir Kimlik Kartıyla salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Sınavların Değerlendirilmesi: Sınavlar bilgisayar ortamında değerlendirilir. Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kâğıtları; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Bu nedenle sınavınızın iptal edilmesi sonucu mağdur duruma düşmemeniz için sınav cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz. Kopya çekmeyiniz.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması: Sınav sonuçları internet kanalıyla maol.meb.gov.tr adresinden öğrencilere duyurulacaktır. Posta ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden başka bir okula nakil gitmek isteyen öğrencilerin nakil işlemleri sistem üzerinden ''Nakil Gönderme'' modülünden yapılır ve gidilecek okul seçilir. Nakil gönderilen okul nakil talebini onaylar veya reddeder.

AÖL 2016 SINAV TARİHLERİ

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title