Haberler

AÖF soruları, Binlerce öğrenci AÖF sınavına giremedi

Güncelleme:

AÖF soruları, Binlerce öğrenci AÖF sınavına giremedi. AÖF sınav soruları ve cevap anahtarları önümüzdeki 2-3 gün içerisinde yayınlanacak. Bazı bölgelerde kar nedeniyle öğrenciler AÖF sınavına giremedi. Detaylar haberimizde..

AÖF sınav soru cevapları. 23 – 24 Ocak tarihli AÖF sınavları yapıldı. Sınavın ardından gözler AÖF sınav soru cevaplarında. Yüzbinlerce AÖF öğrencisi geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen AÖF sınav sonuçları için ilgili kurumun sınav soru cevapları ve sonuçlarını duyurduğu sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresini sık sık ziyaret ediyor. Anadolu Üniversitesi sınav soru cevaplarının açıklanacağı zamana dair net bir tarih vermese de, sonuçların bir önceki sınavda olduğu gibi, sınav tarihinden sonra en geç 2-3 iş günü içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖF sınav soru cevap anahtarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Sorular ve cevap anahtarı şu sıralar yayınlanmak üzere. AÖF öğrencileri sorulara erişmek için öğrenci TC kimlik numarası ya da e-posta adresini girdikten sonra, Anadolu Üniversitesi tarafından verilen şifreyi girerek 23-24 Ocak tarihli sınavın soru cevaplarına erişebilir.

AÖF 23-24 OCAK SINAV SORULARI

Kardan Yollar Kapandı; Binlerce Öğrenci Aöf Sınavına Giremedi

Samsun'da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sebebiyle binlerce öğrenci Açık Öğretim Sınavı'na (AÖF) sınava giremedi. Adaylar, yolların kapanması sebebiyle 09.30'da başlayan sınava yetişemedi.

Samsun ve çevresinde etkili olan kar yağışı AÖF sınavlarına girmek isteyen öğrencilere zor anlar yaşattı. Yollarda kar temizleme çalışmalarının yapılmadığını iddia eden öğrenciler, sınava giremedikleri için mağdur olduklarını anlattı. Mağdur olan öğrenciler, "Bugün saat 09.30'da AÖF sınavlarımız vardı. Fakat yoğun kar yağışı nedeniyle OMÜ'de sınava gireceğimiz yere çıkamadık. Saat 09.50'de sınav giriş yerine varabildik, fakat bize sınava 15-20 dakika geçtiğimiz için içeri alınamayacağımız söylendi." diyerek duruma tepki gösterdi.

Sorunlarını Samsun Valiliği'ne iletmelerine rağmen kendilerine AÖF bürolarına başvurmaları söylendiğini öne süren adaylar, yollarda gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması sebebiyle çok sayıda öğrencinin birer yıl hak kaybına uğradığını dile getirdi. Üniversiteye giden yollarda ve üniversite içinde kar temizleme çalışması yapılmadığını aktaran Y.K isimli öğrenci, "Sınav salonlarına en az bir kilometre mesafede bir otobüs kaydığı için yol kapandı. Özel arabalarını yol kenarına bırakan onlarca kimse tipiye karşı koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Zamanında ulaşamayan çok sayıda kimse sınava alınmadı, büyük tartışmalar yaşandı." dedi.

Binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen Y.K, bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Anadolu Üniversitesi Samsun Aöf Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title