Haberler

AÖF Güz Dönemi Sınavları Ne Zaman?

Güncelleme:

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi sınav tarihleri belli oldu. Sınavlar 26-27 Kasım tarihlerinde belirlenen sınav salonlarında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir. Öğrenciler sınava girecekleri salona dair bilgileri, AÖF güz dönemi sınavından 1 hafta önce yayınlanacak olan sınav giriş belgesi ile öğrenebilecekler. Sınav giriş belgeleri, AÖF bürolarından veya http://aof.anadolu.edu.tr internet adresinden alınabililir.

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR NELERDİR?

AÖF'ün her sınavında olduğu gibi güz dönemi vize sınavlarında da belirli kurallar geçerli olacaktır. İşte o kurallar;
- Sınavın ilk 30 dakikası ile son 5 dakikası arasında sınavdan çıkılamaz. Sınavdan çıkanların tekrar sınava girişine izin verilmez.
- Sınavda hesap makinesi dışında hiç bir elektronik alet kullanılamaz. Hesap makinesinde ise alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.
- Kağıt, kalem, kitap, elektronik alet, pergel, açıölçer, cetvel vs gibi kırtasiye ile elektronik aletler getirmek ve bulundurmak yasaktır.
- Sınav görevlileri ile sınav başladıktan sonra konuşmak yasaktır.
- Cevap kağıdı üzerinde sizden istenen bilgileri doğru olarak kodlamanız gerekmektedir.
- Cevap kağıdı üzerine karalama yapmak yasaktır.
- Resmi kıyafetle sınava gelmek yasaktır.
- Başka aday ile diyalog ve silgi kalem vs alışverişi yasaktır.
- Kopya çekmek veya girişimde bulunmak yasaktır.

AÖF'DE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yazısı gereği, 2016-2017 öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Anadolu Üniversitesi Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title