Haberler

Aöf Diyarbakır'da İkinci Bürosunu Açtı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ikinci bürosunu açtı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde ikinci bürosunu açtı.

Kayapınar ilçesindeki AÖF bürosunun açılışına, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Orhan Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr. Selahattin Altundağ, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata, müdür yardımcıları, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fikret Er, Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Doç. Dr. İlhan Oral, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Burada konuşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Diyarbakır'daki öğrencilerle buluştuklarını söyledi. Prof. Dr. Gündoğdu, "Daha iyi bir hizmet kalitesi sunacağımız bürolar açmak hedeflerimizdir. Milyonlarca öğrenci sıraları içerisinde yer almak çok ayrı bir başarı. İçerisinde bulunduğumuz mekan gerçekten Anadolu Üniversitesinin kurumsal kimliğine yakışan uygun bir mekandır. Öğrencilerimiz açtığımız büroda çok daha iyi nitelikli hizmetler alacaktır. Şuanda Anadolu Üniversitesi olarak ülke çapında 110 büromuz yer almakta. Avrupa'da birçok büromuz yer almakta. Balkanlarda ve daha birçok ülkede büro açacağız. Anadolu Üniversitesi AÖF bölümüne çok fazla talep bulunmaktadır. Türkiye'de fırsat eşitliği sağlayan bir Üniversite olmaktayız" dedi.

AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar ise, açık öğretim sisteminin ayrı bir konumda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Banar, "1982 yılında kurulduğu zamanki tarihle düşündüğümüzde Türk yüksek öğretimindeki öğrenci sayısı ciddi anlamda düşüktü. İhtiyacın kapatılması için en azından yüksek öğretimdeki oranı artırmak için gereken projemiz başlatılmakta. Kurulduğu tarihte 29 bin 500 ile başlayan süreç bugün aktif ve pasif olarak toplam 2 milyon 400 bin öğrenciye ulaşmış durumda. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı olarak hizmet veren ve bizimle beraber emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Hizmet kalitesini artırarak ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar tarafından verildi.

Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Diyarbakır Aöf Aöf Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title