Haberler

Aöf 32'nci Mezunlarını Uğurladı

Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da eğitimlerine devam eden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 32’nci dönem mezunlarını verdi.

Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da eğitimlerine devam eden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 32'nci dönem mezunlarını verdi.

1982'de kurulan ve şuanda yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan fakülte, 7'den 70'e herkese eğitim veriyor. Engelliden fabrika işçisine, askeri personelden akademisyenlere kadar birçok meslek grubunda görev yapan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, Anadolu Üniversitesi'nin dün Atatürk Stadyumu'nda yapılan mezuniyet töreninde mezun olmanın ve kep atmanın heyecanını yaşadılar.

Açıköğretim Fakültesi'ne ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulunan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, açıköğretim sisteminin şuanda Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da 10 farklı ülkeden öğrencisi olduğuna dikkat çekti.

Fakültenin çok geniş bir kitlesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Güney, "3 fakülteye sahip iktisat işletme ve açıköğretim fakültesinin çok geniş bir öğrenci kitlesi var. 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Türkiye'de çok önemli bir görevi üsleniyor, çok önemli bir problemi çözüyor. Bence açıköğretim sistemiyle her kesimden insanın eğitimine bir değer veriliyor" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EĞİTİM KALİTESİNİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ"

Güney, açıköğretim sisteminde eğitim kalitesini daha da arttıracaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Biz eğitim kalitesini daha da arttıracağımızı düşünüyoruz. Özellikle eğitim-öğretim materyalleri; öğrencilerimizin daha geniş, daha iyi iletişim kurabilecekleri materyaller olacak. Onlar daha kolay eğitime ulaşabilecekler. Açık ve uzaktan eğitim malum kampüs görmeden eğitim alıyorlar ve kendilerini bu materyallerle geliştiriyorlar. Daha iyi kitaplara, daha iyi görsel materyallere sahip olacaklar. Onlarla daha fazla görüşme imkanı sağlamaya çalışacağız. Mezun olan öğrencilerimiz dışında her yıl iyi derecelere sahip olan öğrencilerimize kendi illerindeki bürolara kadar gidip konuşmayı ve görüşmeyi planlıyoruz. Onlarla daha fazla görüşmeyi düşünüyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Türkiye Aöf Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title