Haberler

Antrenörlere Kayak ve Kayaklı Koşu Eğitimi

Antrenörlere kayak ve kayaklı koşu eğitimi- Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimine 143 kişi katılıyor- Kayak ve kayaklı koşu branşında yapılan kurslarda başarılı olan antrenörler, bir üst kademeye yükselecek Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimi, 143 kişinin katılımıyla başladı.

Antrenörlere kayak ve kayaklı koşu eğitimi- Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimine 143 kişi katılıyor- Kayak ve kayaklı koşu branşında yapılan kurslarda başarılı olan antrenörler, bir üst kademeye yükselecek Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimi, 143 kişinin katılımıyla başladı. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde, birinci, ikinci ve üçüncü kademe kayak ve kayaklı koşu branşlarında yapılan programda, teorik, teknik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.Federasyon yöneticileri ve antrenörler tarafından verilen eğitime, farklı illerden 143 kişi katılıyor. Kademelerine göre yapılacak sınavlarda başarılı olacak antrenörler, bir üst kademeye yükselecek.Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak hocası Turgay Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun açmış olduğu birinci, ikinci ve üçüncü kademe antrenörlük eğitimini başlattıklarını, ilginin fazla olduğunu söyledi.Katılımcıları kademe kademe gruplara ayırdıklarının altını çizen Köse, "Eğitim seminerleri düzenliyoruz. Burada 50 saatlik eğitim programı veriyoruz. Kursun sonunda sınavlar yapacağız ve başarılı olan sporcular üst kademeye geçecek. Hava şartları da çok iyi. Son yağan kar imkanların iyi olmasını sağladı" dedi.İlk etapta kayak ve kayaklı koşu branşlarında kurs verdiklerini anlatan Köse, bir hafta sonra da snowboard dalında antrenörlük kursu ve öğretici kurs düzenleyeceklerini ifade etti.Köse, kursun 17 Nisan'a kadar devam edeceğini vurgulayarak, "Kayaklı koşuda birinci kademede 26, ikinci kademede 16, üçüncü kademede ise 31 kişi var. Kayak branşına ise 92 müracaat oldu ve 22'si düzenlenen yarışla elendi. Bu branşta da 70 kontenjan var. Burada toplam 143 sporcuya antrenörlük eğitim veriyoruz" diye konuştu.Söz konusu kurslar sayesinde, antrenörlerin daha profesyonel, başarılı sporcular yetiştirilebileceğine işaret eden Köse, eğitimlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini, antrenörlere sporcu yetiştirirken dikkat edilecek püf noktaları anlattıklarını sözlerine ekledi. Görüntü döküm: 1- Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nden yapılan eğitimden görüntü2- Detaylar3- Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak hocası Turgay Köse ile röp4- Çalışmalardan görüntü5- Detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu Turgay Köse Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title