Haberler

Antrenörlere Kayak ve Kayaklı Koşu Eğitimi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimi, 143 kişinin katılımıyla başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum'da gerçekleştirilen ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesini amaçlayan antrenörlük eğitimi, 143 kişinin katılımıyla başladı.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde, birinci, ikinci ve üçüncü kademe kayak ve kayaklı koşu branşlarında yapılan programda, teorik, teknik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Federasyon yöneticileri ve antrenörler tarafından verilen eğitime, farklı illerden 143 kişi katılıyor. Kademelerine göre yapılacak sınavlarda başarılı olacak antrenörler, bir üst kademeye yükselecek.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak hocası Turgay Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun açmış olduğu birinci, ikinci ve üçüncü kademe antrenörlük eğitimini başlattıklarını, ilginin fazla olduğunu söyledi.

Katılımcıları kademe kademe gruplara ayırdıklarının altını çizen Köse, "Eğitim seminerleri düzenliyoruz. Burada 50 saatlik eğitim programı veriyoruz. Kursun sonunda sınavlar yapacağız ve başarılı olan sporcular üst kademeye geçecek. Hava şartları da çok iyi. Son yağan kar imkanların iyi olmasını sağladı" dedi.

İlk etapta kayak ve kayaklı koşu branşlarında kurs verdiklerini anlatan Köse, bir hafta sonra da snowboard dalında antrenörlük kursu ve öğretici kurs düzenleyeceklerini ifade etti.

Köse, kursun 17 Nisan'a kadar devam edeceğini vurgulayarak, "Kayaklı koşuda birinci kademede 26, ikinci kademede 16, üçüncü kademede ise 31 kişi var. Kayak branşına ise 92 müracaat oldu ve 22'si düzenlenen yarışla elendi. Bu branşta da 70 kontenjan var. Burada toplam 143 sporcuya antrenörlük eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Söz konusu kurslar sayesinde, antrenörlerin daha profesyonel, başarılı sporcular yetiştirilebileceğine işaret eden Köse, eğitimlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini, antrenörlere sporcu yetiştirirken dikkat edilecek püf noktaları anlattıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kayak Federasyonu Turgay Köse Palandöken Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title