Haberler

Antmen: "Katliamın Sorumluları Bir An Önce Ortaya Çıkarılmalıdır"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Ankara’daki hain saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılarak yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Ankara'daki hain saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılarak yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Antmen, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyanın gözü önünde alçakça ve bilinçli bir katliam yapıldığını belirterek, "Barış isteyenler katledildi. Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan bombalı saldırı, Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamı olarak tarihe kara bir leke olarak geçti. Devlet olmanın niteliklerini kaybettik, millet olmanın niteliklerini kaybettik, halk olmanın niteliklerini kaybettik. Daha ne kaldı?" dedi.

Barış için bir araya gelen insanlara yapılan bu alçak saldırının önlenememesinin dahi insanlık suçu olduğunu ileri süren Antmen, "Günler öncesinden yapılacağı bilinen bir miting için gerekli güvenlik önlemlerini almayanlar, bu ülkenin istihbarat görevlileri sorumluluktan kaçmamalı, en azından hukuk önünde hesap vermelidirler. Bir an önce bu katliamın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermelidirler. Türkiye tarihi, acıların, katliamların tarihi olarak anılır hale gelse de inadına barış, inadına özgürlük, inadına demokrasi ve inadına hukukun üstünlüğü demeye devam etmeliyiz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title