Haberler

Antikkent Hasankeyf Işıklandırıldı

Batman'ın Hasankeyf ilçesi Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje ile Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak antikkent Hasankeyf, yerli ve yabancı turistlerin geceleri de ziyaret edebilmesi için ışıklandırıldı Kaymakam Ayca: "Daha önce akşamları Hasankeyf'e gelmek cazip görülmezken, ışıklandırma.

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak antikkent Hasankeyf, akşamları da görünür olması için ışıklandırılacak.

Hasankeyf Kaymakamlığınca hayata geçirilen proje ile ışıklandırılan antikkent artık geceleri de yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Kaymakam Temel Ayca, yaptığı açıklamada,  yerli ve yabancı turistlerin geceleri de ziyaret edebilmesi için Hasankeyf'in tarihi mekanlarını ışıklandırdıklarını belirterek, bu çalışmanın ardından Hasankeyf'e ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin artık Hasankeyf manzarasını izleyerek çaş içtiklerini anlatan Ayca, bunun ilçenin turizmine büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

Ayca, projenin yaklaşık 100 bin liraya mal olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Daha önce akşamları Hasankeyf'e geldiğimiz zaman sadece karanlıkla karşılaşıyorduk. Bu nedenle projeyi uyguladık. Proje ile Hasankeyf'teki kale, minareler, mağaralar, Zeynel Bey Türbesi ve İmam Abdullah Türbesi'nin ışıklandırılması yapıldı. Daha önce akşamları Hasankeyf'e gelmek cazip görülmezken, ışıklandırma ile ziyaretçi sayısı arttı."

Vatandaşlardan Fatih Can da, Hasankeyf'in artık akşamları da görülmeye değer olduğunu belirtti. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Temel AYCA Hasankeyf Batman Ilısu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title