Haberler

Antik Mozaikler Bozüyük'te Hayat Buluyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyüklü mozaik sanatçısı Kemal Aksu tarafından ülkemizde çeşitli müzelerde sergilenen antik mozaiklerin imitasyonları gerçeğini aratmayacak güzellikte yapılıyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Bozüyüklü mozaik sanatçısı Kemal Aksu tarafından ülkemizde çeşitli müzelerde sergilenen antik mozaiklerin imitasyonları gerçeğini aratmayacak güzellikte yapılıyor.

Bozüyük'e bağlı Aksutekke Köyündeki atölyesinde, Gaziantep müzesinde sergilenen meşhur "Çingene Kızı" mermer mozaiki başta olmak üzere antik döneme ait mozaiklerin imitasyonları, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu sanatçı Kemal Aksu tarafından büyük bir titizlik ve ustalıkla sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Mozaik sanatçısı Aksu, 2015 yılında, yaptığı imitasyon mozaiklerden oluşan bir sergi açmayı düşünüyor.

Sanatçı Kemal Aksu, çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mozaiklerin yapımında kullandığım malzemeler tamamen doğal, muhtelif renklerde mermer ve travertenlerdir. Eski Yunan ve Roma'da 2500 yıl önce kullanılan üretim yöntemleriyle kerpetenle kırılarak ve eskitilerek, elyaf telalar üzerine yapıştırılarak gerçekleştirilmektedir. Turistik otel ve lüks mekanlarda mimarların proje uygulamalarında rahatlıkla kullanılmaktadır" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Aksu Gaziantep Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title