Haberler

Antik Kentte İş Makinesiyle Kaçak Kazı İddiası

Antik kentte iş makinesiyle kaçak kazı iddiası Osmaniye'de, Roma döneminden kalan Kastabala-Hierapolis antik kentinde iş makinesi ile kaçak kazı yapıldığı iddia edildi.

Antik kentte iş makinesiyle kaçak kazı iddiası Osmaniye'de, Roma döneminden kalan Kastabala-Hierapolis antik kentinde iş makinesi ile kaçak kazı yapıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre, jandarma ve müze müdürlüğüne Osmaniye'nin 17 kilometre kuzeydoğusundaki antik kentte iş makinesiyle kazı yapıldığı, sütunlu yolun yakınlarındaki taşların bir bölümünün de kepçe paletiyle tahrip edildiği ihbarı yapıldı. Tarihi kente gelerek, kazı yapıldığı öne sürülen alanda inceleme yapan jandarma ekipleri, bekçi kulübesindeki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülere el koydu. Kaçak kazının görevli bekçinin, antik kentten ayrıldığı sırada yapıldığı öne sürüldü. Kale, sütunlu cadde, amfi tiyatro, kilise ve hamam kalıntıları bulunan bin 500 dönümdeki antik kentte, Bakanlar Kurulu kararıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek başkanlığında 2009'da kazı ve araştırma çalışmalarına başlanmış, geçen yıl kazıların 6. etabı tamamlanmıştı. - Osmaniye yakınlarındaki Kastabala-Hierapolis antik kentinde iş makinesi ile kaçak kazı yapıldığı iddia edilen alandan görüntüler.- Detay ve genel görüntüler

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title