Haberler

Antik Kent Üzerine Alışveriş Merkezi İstemiyorlar

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, üzerine alışveriş merkezi yapılması kararı 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Myrleia Antik Kenti'nin korunması için yapılan toplantıya Belediye Başkanı CHP Hayri Türkyılmaz da destek verdi.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, üzerine alışveriş merkezi yapılması kararı 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Myrleia Antik Kenti'nin korunması için yapılan toplantıya Belediye Başkanı CHP Hayri Türkyılmaz da destek verdi. Myrleia Antik Kent Platformu üyelerinin düzenlediği toplantıya katılan Türkyılmaz, bu konuda suç işleyen ve yanlış yapanlar hakkında yasal yollara başvuracaklarını söyleyerek, "Myrleia yaşam alanı ve müze olarak geleceğe kazandırdığımız gün daha büyük bir mutluluk yaşayacağız" dedi.

Bursa 1'inci İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2 bin 700 yıllık tarihi kent kalıntılarının alışveriş merkezinin bodrum katında cam çerçeve içinde sergilenmesine izin veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararını iptal etti.  Mahkeme kararının uygulanmasını isteyen Myrleia Antik Kent Platformu'nun AVM önünde düzenlediği basın açıklamasına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

Platform adına açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin, yıllardır tarihi korumak ve ranta kurban etmemek adına sürdürdükleri haklı mücadelelerinin hukuksal açıdan da başarıya ulaştığını bildirerek, ""Şimdi talebimizi daha güçlü haykırıyoruz. Derhal mahkeme kararı doğrultusunda adımlar atılmalıdır" dedi.

Myrleia Antik Kenti'nin korunması ve açığa çıkarılması adına sürdürdükleri kararlı mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Yetkin, "Alan önce birinci derece arkeolojik sit alanı içerisine alınmalı ve hukuksuz olan AVM derhal buradan kaldırılmalıdır. Daha sonra gerekli kazı çalışmaları ile antik kent gün yüzüne çıkarılmalıdır" dedi.

'ALINAN KARARI SAHİPLENİYORUZ'

Platforma destek veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, alınan karardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte belediye olarak üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getireceklerini belirten Belediye Başkanı Türkyılmaz, "Geçmiş ile ilgili bu konuda suç işleyen ve yanlış yapanlar hakkında gerekli yasal yollara başvuracağız. Mudanya Belediyesi ve bir platform üyesi olarak alınan bu kararı destekliyor ve sahipleniyoruz. Bizim projelerimiz içerisinde de önemli bir yer alan Myrleia Yaşam Alanı ve müze olarak geleceğe kazandırdığımız gün daha büyük bir mutluluk yaşayacağız. Bu süreçte destek veren tüm oda ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri Türkyılmaz Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title