Haberler

    Videoda Ortaya Çıktı! IŞİD, Antik Kent Palmira'yı Tahrip Etmedi

    Güncelleme:

    IŞİD, iki hafta önce ele geçirdiği Suriye'nin Palmira antik kentinin son halini gösterdiği video kaydı yayımladı. Videoda şehre zarar verilmediği görünüyor.

    Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) iki hafta önce ele geçirdiği Suriye'nin Palmira antik kentinin son halini gösterdiği iddia edilen bir video kaydı yayımladı. Terör örgütüne yakın internet sitelerinde yer alan amatör kamera kaydında kentteki tarihi kalıntıların tahrip edilmediği görülüyor.

    HÜKÜMET DE ONAYLADI

    Suriye hükümet kaynakları da IŞİD militanlarının korkulanın aksine UNESCO Dünya Mirası listesindeki antik kente zarar vermediği bilgisini teyid etti.

    IŞİD ÇOK FAZLA KAYIP VERDİ

    IŞİD'in Irak'taki Ramadi kentiyle eş zamanlı işgal ettiği Palmira'da çatışmalar ise aralıksız sürüyor. Şam yönetimine bağlı askeri uçaklar dün de örgüte ait hedefleri vurdu.

    Suriye resmi haber ajansının geçtiği fakat bağımsız kaynaklarca doğrulanmayan haberlere göre bombardımanda terör örgütü IŞİD çok sayıda kayıp verdi.

    PETROL KUYULARINI ALMAK ÜZERE

    IŞİD, Palmira'yı kontrol altına aldıktan sonra Irak'ın Anbar vilayetiyle stratejik bir koridor açmıştı. Diğer yandan örgütün Suriye'de Jezel petrol kuyularını da ele geçirmek üzere olduğu öne sürüldü.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Suriye Irak Işid Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title