Haberler

    Anti-Facebook Sosyal Ağ Ello, Büyük İlgi Görüyor

    Eğer Facebook'un size devamlı reklam göstermesinden sıkılırsanız ne yaparsınız? Kendinize Ello isimli yeni bir sosyal ağ kurarsınız.İşte Facebook'un tüm bilgilerini toplayıp, her an karşısına reklam çıkartmasından bunalan girişimci Paul Budnitz'in yaptığı da tam olarak bu olmuş. Budnitz'in tahmin etmediği ise anti-Facebook olarak görülen reklamsız yeni sosyal ağ Ello'nun bu kadar çok ilgi göreceği. Anlaşılan kendisi gibi düşünen o kadar çok kişi varmış ki, sadece davet ile girilebilen Ello'ya her gün 30,000'den fazla başvuru geliyormuş.Budnitz'in daha önce sosyal ağlarla ilgili hiç profesyonel bir işi olmamış, Kendisi 47 yaşında bir tasarımcı ve girişimci. Çalıştığı alanlar ise özel bisiklet tasarımları ve üretimi, ayrıca oyuncak işine de el atmış.

    Eğer Facebook'un size devamlı reklam göstermesinden sıkılırsanız ne yaparsınız? Kendinize Ello isimli yeni bir sosyal ağ kurarsınız.

    İşte Facebook'un tüm bilgilerini toplayıp, her an karşısına reklam çıkartmasından bunalan girişimci Paul Budnitz'in yaptığı da tam olarak bu olmuş. Budnitz'in tahmin etmediği ise anti-Facebook olarak görülen reklamsız yeni sosyal ağ Ello'nun bu kadar çok ilgi göreceği. Anlaşılan kendisi gibi düşünen o kadar çok kişi varmış ki, sadece davet ile girilebilen Ello'ya her gün 30,000'den fazla başvuru geliyormuş.

    Budnitz'in daha önce sosyal ağlarla ilgili hiç profesyonel bir işi olmamış, Kendisi 47 yaşında bir tasarımcı ve girişimci. Çalıştığı alanlar ise özel bisiklet tasarımları ve üretimi, ayrıca oyuncak işine de el atmış. Ama Ello'yu yaratarak vermek istediği önemli bir mesaj var: Sosyal ağlar reklamverenlerin elinde olmamalı. Sosyal medya sizi (daha doğrusu bilgilerinizi) bir mal gibi alıp satamamalı.

    Bunun en güzel anlatımını Ello'nun manifesto sayfasında görebilirsiniz. Bu sayfada bize, sosyal ağlarda paylaştığımız her şeyin, her bilginin, her linkin takip edildiğini, depolandığını ve reklam amaçlı kullanıldığını hatırlatıyor. Bunun daha iyi bir alternatifi olması gerektiği, basit, sade ve reklamcılara değil, kullanıcılara odaklı bir sosyal ağın doğru yöntem olduğundan bahsediliyor. Budnitz'in kendi web sitesi de sadece ve yalın, aynı Ello gibi.

    Özellikle de Facebook'da yaşanan güvenlik sorunları, kullanımda kafasına göre değişiklikler, arayüzde yapılan tuhaf uygulamalar ve testler, gittikçe artan ve yoğunlaşan reklam sunumları gibi konularda canları sıkılanlar, yığın şekline Ello'ya akın ediyorlar gibi görünüyor. Bu da sadece Ocak ayında tasarımına başlanmış ve Mart ayında aktive olmuş bir site için oldukça başarılı. Ama meraklandıysanız bile, bir Ello üyesinin veya çalışanının randevusu veya daveti olmadan katılamayacağınızı hatırlatalım.

    The post Anti-Facebook Sosyal Ağ Ello, Büyük İlgi Görüyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title