Haberler

Antepçe Alaaddin’e Muhteşem Gala

Güncelleme:

Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikaline muhteşem bir gala gecesi düzenlendi.

Başrol oyuncularının Antep lehçesiyle konuştuğu müzikalde 4-50 yaş grubundaki oyuncuların yüksek performansı ve sahneye hâkimiyetleri dikkat çekti. İzleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı oyuncular uzun süre sahneden inemedi.

Çalışmaları son beş aydır büyük bir titizlikle sürdürülen Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali'nin muhteşem gala gecesine Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Yönetim Kurulu üyeleri, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu, Çınar Der Başkanı Gülfer Nakıboğlu, Dünya Tenis Federasyonu Sağlık komisyon 2. Başkanı Prof. Dr Kıvanç Güngör, ve çok sayıda davetli katıldı.

Lösemeli çocukların da aileleriyle birlikte katıldığı gecede sahne alan oyuncuların yüksek performansı dikkat çekti. Shazili Hazır Türk Kahvesi'nin ana sponsorluğunda ve Audi'nin desteğiyle hazırlanan Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli Belediyesi, MAREV, Türkiye Hokey Federasyonu, GKV Özel Okulları, Gaziantep Ticaret Odası, Sahan Restoranlar Zinciri, Jaleriz Otel, Yesemek Otel, Uğur Outlet ve Baharoğlu Bulgurlarıyla Gaziantep'in yerel ve ulusal basının da desteklediği Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikalinin ilk gösterimi 1 Nisan'da MAREV Başkanı Osman Demirci ve Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'ın desteğiyle çocuklara Nisan 1 jesti olarak sahnelenmişti.

Müzikalin 2. Gösterimi ise 2 Nisan saat 15'Te sokak çocukları. Lösemili çocuklar ve çeşitli kurumlardan gönderilen onlarca çocuğunda katıldığı özel bir gösterim halinde sahnelenmişti. Yönetmenliğini çocuk müzikallerinin Türkiye'deki en önemli isimlerinden birisi olan Murat Karamanoğlu'nun üstlendiği, Müziklerini Aras Deniz Sipahi'nin bestelediği, kareoğrafisine Devlet Güzel sanatlar kareoğrafı Neslihan Öztürk'ün imza attığı müzikalde oyuncuları sahneye Ukraynalı ünlü dans eğitmeni Liudmyla Aktan ile İzmir Güzel Sanatlar Oyuncuları hocaları hazırladığı müzikale Ege Sanat Sahibesi Dr Çağla Özer Genel Koordinatör olarak imza attı.

Antepçe Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikalinde Alara Özkaya, Alhan Babat, Asmin Oğuzcan, Begüm Güngör, Bengi Güralp, Bilge Erkent, Deniz Çelik, Celal Hüseyin Babat, Dilek Yağmurcan, Ebru Öğütmen, Elif İçdoğan, Elif Karakuş, Erol Topal, Ezgi Erdinç, Furkan Dabanıyastı, Gonca Özer, Gülce Özer, Gülün Bener, Ilgın Cansız, İkra Demirçubuk, Kutay Baharoğlu, Makbule Yağmurcan, Melis Karslıgil, Miray Baharoğlu, Nazlı Özer, Nazra Aydıngüler, Öykü Öğütmen, Elif Kaleoğlu, Selin Bahadır, Sevilay Işık, Sıla Erdinç, Sinan Gerçek, Şevval Alisinanoğlu, Tuvana Özkaya, Vedat Diri, Yağmur Buğdaycıgil ve Zeynep Beyza Erdinç rol aldı. Güzel Sanatlar Oyuncuları teknik ekibi Erhan Sürücüoğlu, Barış Aydın, Burak Gönen ve Salih Taşçı'da müzikal süresince titizce üstlendikleri görevleri yerine getirdiler. Klasik Alaaddin'in Sihirli Lambası öykülerinden farklı bir çizgi taşıyan müzikalde Alaaddin' ve Yasemin'in küçüklük, gençlik ve yetişkin dönemleri izleyicilere bir film şeridi gibi sunulurken ünlü çocuk oyuncu Muammer Alhan Babat, Furkan Tabanıyassı, Deniz Çelik üç ayrı yaş gurubunda ki Alaaddin Karakterini canlandırdı.

Müzikallerin vazgeçilmez çocuk oyuncusu Tuvana Özkaya, Miray Baharoğlu ve Ebru Öğütmen'de Yasemin' karakterinin proje içerisinde görev alarak üç ayrı aşamasını canlandırarak izleyicileri adeta büyüledi. Yasemin rolündeki oyuncular bazı seanslarda oyunu dönüşümlü, bazı seanslarda da birlikte sahneledi. Antep şivesiyle konuşan Padişah karakterindeki Vedat Diri, Cin rolündeki Sinan Gerçek ve Vezir rolündeki Erol Topal izleyicilerin ilgi odağı olurken, müzikalde rol alan yaklaşık 60 kişilik çocuk kadrosunda 4- 16 yaş guruplarında minik oyuncular hünerlerini sergiledi. Oyuncuların aynı anda birçok karakteri de canlandırdığı müzikalde sergiledikleri üstün performans ve büyük oyunculuk gücü gelecekte Gaziantep'ten önemli sanatçıların çıkabileceği sinyallerini verdi.

Özellikle farklı yaş guruplarında ki Alaaddin rolleriyle Alhan Babat, Furkan Tabanıyassı, Deniz Çelik Yasemin rolleriyle Tuvana Özkaya, Miray Baharoğlu ve Ebru öğütmen ile Cin rolündeki Sinan gerçek, padişah rolündeki Vedat Diri ve vezir rolündeki Erol Topal müzikalin yıldızları arasında yer aldı. Antep şivesiyle çeşitli şarkıları seslendiren Cin izleyicilerle bütünleşmeyi başarınken, izleyicilerle sürekli diyaloga giren Padişah zaman zaman konuklarında oyunca rol almasını sağlayarak müzikale farklı bir renk kattılar. Dansları ve giyimleriyle dikkat çeken diğer oyuncular ise farklı çizgileri ve yüksek performanslarıyla gelecek vaad ederken müzikalin gala sonrası Haziran ayı sonuna kadar sahneleneceği ve hedeflenen izleyici kitlesine ulaşacağı da belirtildi. Gecenin sonunda Müzikale destek veren Sahazili Hazır Türk Kahvesi adına Şems Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, By Mesut Ozansoy Kuyumculuk adına Mesut Ozansoy, ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili'ye teşekkür çiçekleri verildi.

Gecenin muhteşem geçtiğini ifade eden yönetmen Murat Karamanoğlu "Gaziantep bu gece yüksek performansta kendi evlatlarının sahneye koyduğu dünya müzikal klasiklerinden birisi olan Alaaddinin Sihirli Lambasıyla inanılmaz bir gece yaşamıştır. Müzikalde ki farklı uygulamalar ve kullanılan lehçesiyle aynı zamanda dünyada bir ilkte gerçekleştirilmiştir. Gaziantepli çocuklar gelecekte önemli yerlere gelebilir. Sanata ve sanatçıya desteklerinizi sürdürün" dedi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title