Haberler

Antep Fıstığı Üreticilerine "Feromen Tuzak" Dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yavuzeli ilçesindeki Antep fıstığı üreticilerine dal güvesiyle mücadele kapsamında feromen tuzak dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yavuzeli ilçesindeki Antep fıstığı üreticilerine dal güvesiyle mücadele kapsamında feromen tuzak dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Yavuzeli Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar'ı ziyaret etti, belediyece geliştirilen feromen tuzak hakkında bilgi verdi. Yılmaz, daha sonra sistemi Antep fıstığı bahçesinde uygulamalı olarak anlatı. Dal güvesinin, fıstık üretimine zarar verdiğini belirten Yılmaz, "Bu kapsamda Yavuzeli'ndeki üreticilerimize ikişer feromen tuzak veriyoruz. Bu çalışmanın amacı dal güvesi zararlısına dikkat çekmek ve çiftçimizde bilinç seviyesini yükseltmektir" dedi. Sakar da desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Yılmaz Yavuzeli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title