Haberler

Antep'e"Gazi"Unvanı Verilişinin 95.yıl Dönümü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şehre ‘’Gazi’’ unvanı verilişinin 95’inci yıl dönümünü kutlayarak, ‘’Bu unvanı almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şehre "Gazi" unvanı verilişinin 95'inci yıl dönümünü kutlayarak, "Bu unvanı almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır. Mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra işgal edilen Gaziantep'in Fransız kuvvetlerine karşı büyük bir direniş gösterdiğini anımsatarak, TBMM'nin kendi gücüyle işgale dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep'e 8 Şubat 1921 tarihinde gazilik unvanı verdiğini belirtti.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimiz, kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumayı bilmiştir. Mukaddes vatan parçası olan Antep de düşmana karşı topyekün bir mücadele vererek, azim ve iman gücüyle şanlı bir destan yazmıştır. Antep savunması; bağımsızlık ve vatan sevgisinin, en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu göstermiştir. TBMM bu savaş şartları altında, Antep'i 'Gazi' unvanı ile onurlandırmıştır. Kahraman Antep halkı, bu direnişte gösterdikleri üstün azim ve kararlılık nedeniyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep'i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar' sözleri ile övgüsüne mazhar olmuştur."

"Bu unvanı almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır" diyen Konukoğlu, dünya var oldukça bu onur ve gururu ilelebet yaşayacaklarını, vatanın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacaklarını ifade etti.

Hedeflerinin her zaman en iyisini yaparak Gaziantep'in kalkınmasını daha ileriye taşımak olduğuna vurgu yapan GSO Başkanı Konukoğlu, "Şehrimize Gazi unvanı verilişinin 95'inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu vesileyle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Adil Konukoğlu Yerel Haberler

title