Haberler

Antep Bombacısıyla BDP'liler Yan Yana

Güncelleme:

Gaziantep'i kana bulayan Murat Filiz'in 2005'te mitingdeki görüntüleri çok tartışılacak.

Gaziantep bombacısının ikisi hala BDP milletvekili diğeri de eski DTP Genel Başkanı olan kişilerle aynı karede yer aldığı fotoğrafları ortaya çıktı.

BDP'li milletvekillerinin PKK'lı teröristlerle aynı karede buluştuğu fotoğraflara bir yenisi daha eklendi. Bu kez karede yer alan BDP'li siyasiler Nurettin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan.

Tarih 13 Kasım 2005. Kapatılan DTP Diyarbakır'da bir miting düzenliyor. Osman Baydemir ve Ahmet Türk tarafından organize edilen mitingin adı 'Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm'.

KAMERAYA ZAFER İŞARETİ

Miting alanına girişte bazı gruplarla polisler arasında yer yer 'arama' tartışması yaşanıyor. İşte o tartışmaların birinde bugünün BDP'lisi dönemin DTP'lisi 3 isim de göze çarpıyor.

Bunlar Avukat Ayla Akat Ata (Şu anda BDP Batman Milletvekili), TUHADFED (Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu) Genel Başkanı Nursel Aydoğan (Şu anda BDP Diyarbakır Milletvekili) ve DTP eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş. BDP'li siyasilerin başını çektiği bu grup Diyarbakır polisi ile tartışıyor.

Polis kamerası yaşanan bu polemiği an ben an görüntülüyor. Buraya kadar olan her şey artık kanıksanmış bildik manzaralar. Ama 13 Kasım 2005'te yaşanan o karelerdeki müthiş ayrıntının bir ucu, 20 Ağustos 2012'ye yani Gaziantep Saldırısı'na kadar uzanıyor. Görüntülerde, bugünün BDP'li siyasilerle sürekli ön safta olan bir kişi göze çarpıyor. Ayla Akat Ata'nın, Nursel Aydoğan'ın, Nurettin Demirtaş'ın yanından ayrılmayan bu kişi Gaziantep Bombacısı 'Firaz' kod Murat Filiz'den başkası değil.

BOMBACI 3 KERE YAKALANIP SALINMIŞ

7 yıl önce çekilen polis kamerası kayıtlarına göre Murat Filiz o gün de hayli aktif.

Polis kamerasından saklanmayan Murat Filiz bir ara kameraya 'zafer işareti' yapmaktan da çekinmiyor. Murat Filiz bu haliyle Diyarbakır terör polisinin de takibinde. Çok değil mitingden 4 ay sonra 'Firaz' kod Murat Filiz, örgütsel faaliyetlerden suçundan aynı yıl içinde iki kez yakalanıp cezaevine giriyor.

'Firaz' kod Murat Filiz üçüncü yakalanışında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca soluğu Kandil'de alıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir emniyet yetkilisi şu bilgileri veriyor:

"Kayıtlara bakıldığında Murat Filiz'in o dönemler Diyarbakır'da oldukça aktif olduğu hemen anlaşılır. Nurettin Demirtaş'ı bilemem ama o dönem aktif avukatlık yapan Ayla Akat Ata ile Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Federasyonu Genel Başkanı Nursel Aydoğan 'Murat Filiz'den haberimiz yoktu' derse pek de inandırıcı olmaz."

İşte o Murat Filiz, Kandil Kampı, Diyarbakır Kırsalı, Amanoslar Yapılanması'ndaki faaliyelerinin ardından bomba yüklediği otomobili götürüp Gaziantep'te patlatıyor.

'TESADÜF' FOTOĞRAFLAR

PKK'lılarla BDP'li siyasilerin yan yana göründükleri fotoğraf kareleri ilk değil. O fotoğraflardan akıllarda kalan biri BDP'li milletvekili Gültan Kışanak'a ait.

Kışanak 80'li yıllarda 'gerilla' kıyafeti içerisinde Abdullah Öcalan'la birlikte PKK'lıların elini sıkıyor. Yer muhtemelen Bekaa Vadisi'ndeki PKK kampı. Bir başka fotoğrafta BDP'li milletvekili Sebahat Tuncel ile PKK'lılarla yan yana. Yer bu kez İstanbul. O fotoğrafın yayınlanmasının ardından tepki gösteren Tuncel "Tesadüf" demişti.

Sebahat Tuncel ile bir örgüt zanlısının aynı kareye girmesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle de olmuştu.

Kaynak: Güncel

Nurettin Demirtaş Nursel Aydoğan Murat Filiz Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title