Haberler

Antdob Yeni Sezonda Repertuvarını Çeşitlendirdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, perdelerini yarın "Otello" balesinin prömiyeriyle açacak ANTDOB Müdür Vekili Ayan: "Yabancı opera ve bale eserlerinin yanı sıra Türk eserlerine de yer veren ANTDOB, repertuvar çeşitliliği ve eser kalitesiyle de dikkati çekmektedir"

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), yarın "Otello" balesinin prömiyeriyle açacağı yeni sezonda, zengin bir repertuvarla sanat severlerin karşısında olacak.

ANTDOB Müdür Vekili Aslı Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 yılında kurulan ve 2014-2015 sanat sezonunda 15. yılını kutlayan kurumun, Antalya'nın kültür ve sanat hayatında ciddi başarılara imza attığını ifade etti.

ANTDOB'un her geçen yıl sanat kalitesini artırarak Antalya'da opera ve bale sanatına ilgiyi yükselttiğini belirten Ayan, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin en genç opera kurumları arasında yer alan ANTDOB, tüm temsillerini 188 kişilik sanatçı kadrosu ile Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki sahnesinin yanı sıra bazı çocuk oyunları ve konserleri de Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmektedir. Yabancı opera ve bale eserlerinin yanı sıra Türk eserlerine de yer veren ANTDOB, repertuvar çeşitliliği ile eser kalitesiyle de dikkati çekmektedir."

Her ay prömiyer

Koreografisini Uğur Seyrek'in üstlendiği "Otello" balesinin prömiyerinin yarın yapılacağını kaydeden Ayan, ANTDOB'un 2014-2015 sanat sezonunda her ay yeni bir eserin prömiyerini gerçekleştireceğini bildirdi.

Ayan, "Ali Baba ve Kırk Haramiler", "La Boheme", "Rossini" "İtalya'da Bir Türk" ve "Carmen"in bu sezon sahnelenecek yeni eserler arasında olduğunu belirterek, "Yarın prömiyeri gerçekleştirilecek 'Otello' balesinin yanı sıra 'Romeo veJuliet' ve 'Kuğu Gölü' baleleri yeni eserler arasında yer alacak" diye konuştu.

- ANTDOB, çocuk oyunlarının prömiyerlerini gerçekleştirecek

ANTDOB'un, opera ve bale temsillerinin yanı sıra bu sezon müzikli gösteri, müzikal ve konserlere de yer vereceğini dile getiren Ayan, şunları kaydetti:

"ANTDOB, rejisini Yiğit Günsoy'un üstlendiği, bir libretto dahilinde ve iki piyano eşliğinde Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sahneleneceği 'Paris'te Bir Gece' eserini ve bestesi Cole Porter'a ait, Mehmet Balkan tarafından sahneye koyulacak 'Kiss Me Kate' müzikalini Antalyalı sanatseverlerle buluşturacak. Yeni sezonda minik sanatseverleri de unutmayan ANTDOB, 'Şekeronya' ve 'Kitap Kurdu Can Haylazlara Karşı' çocuk oyunlarının prömiyerlerini gerçekleştirecek."

Ayan, yeni eserlerin yanı sıra önceki sanat sezonunda sahnelenmiş ve sanatseverlerden beğeni toplayan "La Traviata", "Herkül", "Tosca" operaları, "Judith-Çeşmebaşı" ve "V. Murad" baleleri, "Tangopera" müzikali ve "Uyuyan Güzel" çocuk oyununun da bu sezon Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek diğer eserler olduğunu belirtti.

Ayan, ayrıca yeni sezonda ANTDOB'un "Üç Destan", "Atatürk'ü Anma Konseri", "Yeni Yıl Konseri", "Şehitler Oratoryosu", "23 Nisan Konseri" ile sanatseverlerin karşısında olacağını sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kepez Belediyesi Haşim İşcan Türkiye Antalya Kültür Sanat Haberler

title