Haberler

Antdob Mayıs Ayında 9 Temsille Sanatseverlerle Buluşacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mayıs ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 9 temsil ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mayıs ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 9 temsil ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart ayında prömiyerini gerçekleştirdiği "Ali Baba-40" operasını 2-5 Mayıs'ta tekrar sahneleyecek. Bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait olan ve librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı iki perdelik eserin orkestra şefliğini Caner Ruhselman ve koro şefliğini Mahir Seyrek üstlenirken dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor.

ANTDOB tarafından Nisan ayında prömiyeri gerçekleştirilen, besteci P.I.Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel" balesi, 7-9 Mayıs tarihlerinde tekrar sahneleniyor. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği ve koreografisi Marius Petıpa'ya ait olan eseri Armağan D" ve Volkan Ersoy kendi düzenlemeleri ile sahneye koyuyor. Kötü kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı Uyuyan Güzel'in kahramanları bu kez balede hayat buluyor. Grimm Kardeşler'in "Uyuyan Güzel" masalı, Çaykovski'nin büyülü notalarıyla birleşirken, eserin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı ise Fuat Gök tarafından hazırlandı.

Mayıs ayında çocukları da unutmayan Antalya Devlet Opera ve Balesi minik sanatseverleri için "Şekeronya" çocuk oyununu 4 Mayıs'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Erdal Tuğcular'ın türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın librettosunu yazdığı "Türküyem" müzikali ise 14 Mayıs'ta sahnelenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Akdeniz Bölge Bando Komutanlığı işbirliği ile "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nın 96'ncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 18-19 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda "Ey Gençlik" konserini gerçekleştirecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

19 Mayıs Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title