Haberler

Antdob'dan "Üç Silahşörler" Balesine Prömiyer

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Alexander Dumas'ın ölümsüz eseri "Üç Silahşörler" balesini ilk kez sanatseverlerle buluşturdu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Alexander Dumas'ın ölümsüz eseri "Üç Silahşörler" balesini ilk kez sanatseverlerle buluşturdu.

Sanatseverlerin ilgi gösterdiği eserin prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Giuseppe Verdi'nin müzikleriyle yapıldı. Müzik düzenlemesi ve orkestra yönetmenliğini Bujor Hoinic, koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yaptığı eserin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü, ışık tasarımı da Fuat Gök imzasını taşıyor.

İki perdeden oluşan balenin sonunda izleyenler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

"Üç Silahşörler" balesi

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexander Dumas'ın yükselişinde önemli role sahip eserin konusu, 16. yüzyılda Fransa'da geçiyor.

Kardinal Richelieu XIII. Louis dönemindeki Athos, Porthos, Aramis, D'artagnan isimli dört gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı "Üç Silahşörler", yazıldığı dönemden günümüze değerinden hiçbir şey yitirmedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alexander Dumas Haşim İşcan Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title