Haberler

Antbirkap TBMM'yi Ziyaret Etti

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret etti.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir ve Kepez belediyelerinin destekleriyle 15 Temmuz'da yaşananları yerinde görmek ve milli iradenin yanında olunduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirilen ziyarete, platforma üye 30 sivil toplum kuruluşundan 90 kişi katıldı.

Platform üyeleri, TBMM Konferans Salonunda TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Mustafa Köse, İbrahim Aydın ve Mustafa Akaydın ile bir araya geldi.

ANTBİRKAP Dönem Başkanı Cafer Bayraktar, ziyarette yaptığı konuşmada, platform olarak, birlikte yaşama ve dayanışma temeline dayalı bir şehirlilik kültürü oluşturmayı, birlik ve kardeşlik bilincine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Gazi Meclis'in ışıklarının yandığını, vekillerinin Meclis'te, milletin de meydanlarda direndiğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bu Meclis'in adı bir kez daha büyük milletin büyük meclisi ve gazi unvanını hak etmiştir. 15 Temmuz 2016 darbeci hainleri ile ilgili cezai işlemlerin en kısa sürede işletilmesini istiyoruz. Vatan hainlerinin en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamalıdır. İhanet çetelerinin ve işbirlikçilerinin idam edilmesi ve bu idam kararının sadece 15 Temmuz ile sınırlandırılmamasını talep ve rica ediyoruz. Bu ülkeye ihanet eden, ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen tüm terör gruplarını kapsayacak bir idam yasası çıkarılmasını, yüce meclisimizden istirham ediyoruz."

"Evlat acısı yüreğimizde kor gibi"

15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Terör Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Meltem Kılınç ise FETÖ'nün darbe girişiminin tarihte benzerinin olmadığını belirtti.

Darbe girişiminde Ankara'da şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi olan Meltem Kılınç, sunları ifade etti:

"Bu darbe girişiminin bıraktığı acılar, yıllar geçse de yüreğimizde bir yara olarak kalacaktır. Türk milleti hiçbir zaman egemenliğinden ve bağımsızlığından taviz vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarından sonra bunun en son örneğini bizzat yaşadık ve gördük. Bu uğurda canlar feda edildi. Bunlardan biri de benim oğlum Muhammet Oğuz Kılınç'tı. Hala evlat acısı benim gibi anaların, babaların yüreğinde bir kor gibi yanıyor. Vatan ve bayrak için tankların altına yatarak can vermeyi ibadet sayan dünyada başka bir millet yoktur. Bununla iftihar ediyoruz."

Kılınç da milletvekillerinden idam cezasının yeniden yasalaştırılmasını talep etti.

Platform üyeleri Ankara programı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni de ziyaret ederek, buradaki Millet Camisi'ni gezdi.

Külliye ziyaretinde 10 kişilik bir heyet, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Cafer Bayraktar Türkiye Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title