Haberler

Antalyaspor'la Aytemiz Alanyaspor Yasağın Kalkmasına Memnun

ANTALYASPOR Asbaşkanı Bora Terzioğlu, taraftarlara deplasman yasağının kaldırılmasından memnun olduklarını belirtirken Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Futbol taraftarla güzel" dedi.

ANTALYASPOR Asbaşkanı Bora Terzioğlu, taraftarlara deplasman yasağının kaldırılmasından memnun olduklarını belirtirken Aytemiz Alanya spor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Futbol taraftarla güzel" dedi.

Antalya spor Asbaşkanı Bora Terzioğlu, mevzuat gereği statlarda tribün kapasitesinin yüzde 5 oranında güvenlik sağlanması kaydıyla misafir seyircisinin yer alması gerektiğini hatırlattı. Mevzuata rağmen İstanbul'daki 4 kulübün isteği üzerine misafir takım seyircisinin alınmaması yönünde bir takım uygulamalar yapıldığını dile getiren Asbaşkan Terzioğlu, bu yasağın kaldırılması yönünde Kulüpler Birliği Vakfı'nın tavsiye niteliğinde karar aldığını söyledi. Kararı Antalya spor olarak desteklerini dile getiren Terzioğlu, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aynı kararı hayata geçirmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Futbol seyrinin taraftarla güzel olduğunu kaydeden Asbaşkan Terzioğlu, şöyle konuştu:

"Futbolun olmazsa olmazı taraftardır. Maalesef bazı zamanlar bir şeyi denetleyemiyorsak kaldırılması yönünde kararı daha kolay alıyoruz. Halbuki denetlemek, hem devletimizin hem de spor kulübü yöneticilerin görevi. Bu birlikteliğin daha güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Rakip takım seyircilerinin güvenliği hem güvenlik kuvvetleri tarafından sağlanacak hem de yöneticilerimiz o sorumlulukla hareket edecek. Renkler birleşecek ve daha güzel seyri, hoş müsabakalar olacaktır."

'YASAĞIN KALKMASI YERİNDE'

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise yasağın kalkmasını yerinde ve olumlu bulduğunu söyledi. Futbolun bir oyun ve taraftarla güzel olduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu, daha önce böyle bir yasağın olmadığını, isteyen herkesin derbilere, deplasmana gidebildiğini kaydetti. Daha önce bu tip yasakları 2'nci Lig'de Ankaragücü takımına karşı gördüklerini hatırlatan Başkan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Deplasmana gittiğimizde bütün kulüpler, Ankaragücü takımının taraftarlarını kabul etmemişti. Sadece biz kabul etmiştik. Bir spor müsabakasının sadece taraftarla güzel olabileceğini, taraftarla daha iyi olacağını söylemiştik. Bütün takımın taraftarlarının dostça birbirlerini karşılayacak şekilde maça gelmeleri gerekiyor. Bizim de aynı şehir kulübü olarak Antalyaspor derbimiz bulunuyor. Bunun örneğini 1'inci Lig'de de hem Antalya'da hem de Alanya'da taraftarların birlikte karışık tribünlerde maç izleyerek gösterdik. İlk maçımızda taraftar cezamız vardı. İnşallah 2'nci maçımızda bunun örneğini yine göstereceğiz."

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Çavuşoğlu Antalyaspor İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title