Haberler

Antalyaspor- Kayserispor Maçının Ardından

Antalyaspor- Kayserispor maçının ardından

Rıza Çalımbay Hakeme yanlış adam attın dedim, o da bana 'ne yapayım' dedi

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın uzatmalarında gelen golle büyük sevinç yaşadıklarını söylerken hakem Fırat Aydınus'un yönetimini eleştirdi. Çalımbay, 'Hakeme söylüyorum; yanlış adam attın diye. O da 'Ne yapayım' dedi. Artık yapacak bir şey yok dedi.

Sahasında Kayserispor'u 90+3'üncü dakikada attığı golle 2-1 yenen Antalyaspor'da sevinç yaşanıyor. Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, her şeyden önce iki takımı da tebrik ettiğini söyledi. Çok güzel bir lig maçı oldu. Lig maçında ne arıyorsanız her şey yaşandı diyerek ortaya konulan futbolu öven Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü

Biz maça istediğimiz gibi gayet iyi başladık. Golümüzü de bulduk. Bana göre hakem oyundan yanlış arkadaşı attı. Atmaması gereken arkadaşımızı attı. 10 kişi kalınca iki takımda galibiyet için oynadı. Kayseri ikinci yarıya iyi başladı. Sonrasında biz Kayseri'nin oyun düzenini çözdükten sonra kendimizi düzelttik. Bu kez biz de kazanmak için mücadele ettik. İki takımı da tebrik etmek lazım. Bizim bütün amacımız sezonu ilk 10'un en iyi yerinde bitirmek. Biz takımı sonuncu sırada aldık. İki puanı vardı. Bunu söylememin amacı, bütün futbolcularımı, yönetimi, taraftarı kutluyorum. Çünkü zor günler yaşayarak buralara geldik. Kimsenin beklemediği şekilde buraya geldik.

KOLAY MAÇ OLMAYACAĞINI BİLİYORDUK

Maçın başından sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele ettiklerini belirten Çalımbay, İyi bir galibiyet aldık ama burada Kayseri'yi tebrik ediyorum. Çok kaliteli bir takım. Maçtan önce de kolay maç olmayacağını biliyorduk. Taraftara son dakikada galibiyet verdiğimiz için mutluyuz. Artık bundan sonra kalan 8 maçımız var. Bunları da en iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

HAKEMİ DEĞERLENDİRDİ

Karşılaşmanın orta hakemi Fırat Aydınus'un yönetiminin sorulması üzerine Rıza Çalımbay, şöyle konuştu 'Fırat hoca bu sene kaliteli maçlar yönetti. Ama bugün gerçekten onun için de zor maçtı. Kararlarını tam istediği gibi veremedi. Tabi yardımcılarının da yardımını tam alamadı. Çünkü, bize göre atılan oyuncunun Charles olmaması gerekiyordu. Başka birine belki sarı kart gösterebilirdi o olayda. Bana göre de penaltı, yüzde yüz penaltı idi. Böyle bir pozisyonu hakem es geçti, yan hakemin görmesi gerekiyordu. Zor bir maçtı. Her şey olan bir maçtı. Hakemlere her zaman saygımız sonsuz ama görüyorsunuz böyle hatalar oluyor. Geçen sezon bunun daha nelerini yaşadım Kasımpaşa'da iken. En az 16 puanımız gitmişti. Maç bugün berabere bitseydi çok üzülürdük. Maçı kaybedebilirdik de. Ama şu olayları hakem açısından baktığımız zaman hakikaten kritik hatalar vardı. Benim kendi düşüncem. Hakeme söylüyorum; Yanlış adam attın diye. O da 'Ne yapayım' dedi. Artık yapacak bir şey yok. Çünkü Charles'in pozisyonla alakası yok. Umut gelip Charles'e müdahale etti. Orası karışınca hakem ikisine de kart gösterdi. Charles bu sezon ilk kartını gördü.

YABANCI KURALI

Bir gazetecinin yabancı kuralı hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle tamamladı

Yabancı gelsin Türkiye'ye. Gelmesi de gerekiyor. Bence kriter konulması gerekiyor. Her şeyden önce milli sayısını koymak gerekiyor. Kaliteli oyuncular getirmek gerekiyor. Eğer getirdiğiniz yabancı kulübede oturuyor ise bence hiçbir anlamı yok. Onun için de 10-14 oyuncu olacağımıza temiz 6 ok kaliteli oyuncu alalım. Kriter getirirlerse zaten aşırı oyuncu alma şansı olmaz. Bence yapılacak en doğru şey bu. Çünkü, bütün Avrupa'ya baktığımız zaman herkes yabancıyı serbest bırakıyor. İtalya'ya, İngiltere'ye baktığımız zaman mutlaka kriterleri varsa alıyorlar. Bence kriter getirilmesi gerekiyor. O zaman kaliteli oyuncuların hepsi buraya gelir.

SERGEN YALÇIN MAÇLARDA ÇOK FAZLA HATA YAPMAYA BAŞLADIK

Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise öncelikle kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyerek konuşmasına başladı. Özellikle oyunun ikinci yarısında oynadıkları oyunla oyunu kaybetmeyi hak ettiklerini düşündüğünü ifade eden Sergen Yalçın, şunları kaydetti

Üzüldük tabi. Çok fazla hata yapmaya başladık müsabakalarda. Özellikle bireysel hatalar maksimum seviyeye çıkmaya başladı. Bugün de yediğimiz goller, tamamen bireysel hatalara bağlı goller. Başka hiçbir açıklaması olamaz. İki golü de yemememiz lazımdı. Kendi kendimize rakibe iki tane gol attırdık. Onun neticesinde maçı çevirmek tabi ki çok kolay olmuyor. Zaten 2-1'den sonra yapacağımız fazla bir şey yoktu. Oyunu çevirecek zaman da yoktu. Yaptığımız hataları bundan sonraki müsabakalarda yapmamaya çalışacağız. Üzgünüz ama çok üzülecek zamanımız yok. Haftaya çok önemli maçımız var. Bundan sonra oynayacağımız 8 çok değerli maçımız var. Bundan sonraki müsabakaları kazanıp bir an evvel kümede kalma hattının üstüne çıkmak istiyoruzö dedi.

Bir gazetecinin kaç puanla kümede kalabileceklerini sorması üzerine Sergen Yalçın, 'Tabi aşağıdaki takımların maçlarına bağlı biraz. Biz 35 puanın maksimum olacağını düşünüyoruz. Çünkü kalan 9 maçlık sürede aşağıdaki grubun 5- 6 maç kazanması biraz zor. 35- 33'e inebilir kümede kalma hattı ama onun üstüne çıkması biraz zor dedi.

Mendes'in oyuna alındıktan sonra sakatlanıp çıkarılmasının hatırlatılması üzerine ise Sergen Yalçın şu yanıtı verdi ?

Mendes'i devre arası aldık. Çok da inandığım ve iyi de işler yapmış bir oyuncu. Geldikten sonra sakatlığı nüksetti. 1-1,5 aydır kullanmıyorduk. 10 gündür antrenmanlara başladı. Bu maçtan önce de kendisiyle 'Sakatlığın var mı' diye konuştum. O da hiçbir probleminin olmadığını, oynayabileceğini deklare etti. Biz de doğal olarak 10 kişi kaldıktan sonra, devre arasında Mendes ve Wellinton gibi iki hızlı oyuncuyu oyuna aldık. Çok zamanında yaptık bu değişiklikleri ama futbolda bu tür şeyler oluyor. Futbolda bireysel hatalar yaptığınız zaman maalesef maçı kaybediyorsunuz. Son golde de Güray'ın arkasını dönmesine gerek yoktu. Normal dursa o topun gol olma ihtimali yok. Ama işte bir şey olacaksa oluyor. Önüne geçmek biraz zor.

MAÇIN HAKEMİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Maçın hakemini de değerlendiren Sergen Yalçın, şunları kaydetti

İlk yarıda tansiyonu çok yükseltti. O kadar gerek yoktu bence. Erkan'a kırmız kart verdiği pozisyonda, Erkan'ın doğru dürüst bir müdahalesi yok. Orada kırmızı kartlık bir durum yok bence. Sarı kart tamam ama kırmızı kart biraz ağır. Antalyalı oyuncuya verdiği ikinci sarı kartı nasıl verdi onu da bilmiyorum. Biraz daha oyuncuların kendilerini kontrol etmesi lazım. Erkan'ın yapmaması gereken bir hareketti. Anlamsız bir hareketti. Niye öyle bir hareket yaptı biz de anlam veremedik. Ortada hiçbir şey yoktu oyunun gidişatında. Onlar da oyuncu sakatlanınca dışarı attı, biz de 2-3 sefer yaptık. Biz biraz iyi niyetliyiz gibi geliyor bana. Gaziantepspor maçında da bizim olan ve onlara vermememiz gereken topu onlara verdik ve golü yedik. Bizim oyuncular biraz iyi niyetliler ama bu iyi niyetlerini bizim takım adına kullanırlarsa daha iyi olur.

Yabancı oyuncu tartışmasına da yorum getiren Sergen Yalçın, Yabancı oyuncu tartışması biraz sıkıntılı bir sürece girdi. Çünkü bütün takımlar yabancı oyuncu kontratı yaptı. Bu kadar yabancı oyuncu hakkı tanıdıktan sonra bunu düşüremezsiniz. Çünkü kulüplerin yaptığı kontratlar var. O kontratları iptal ettikleri zaman kulüpler birçok maddi kayba uğrayabilir. Kısa süre için çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama uzun vadede olabilir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Aydınus Rıza Çalımbay Antalyaspor Kayserispor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title