Haberler

Antalya1bakan Kılıç: Antalyalı, Stadına Sahip Çıkmalı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'ya yapılacak 33 bin kişilik stadyum alanında yaptığı incelemenin ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) KampUsü içerisinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 1500 kişilik öğrenci yurdunun temel...

Öğrenci YURDUNUN TEMELİNİ ATTI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'ya yapılacak 33 bin kişilik stadyum alanında yaptığı incelemenin ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) KampUsü içerisinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 1500 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

Öğrenci yurduyla ilgili yargı ve imar sürecinde yaşanan gecikmelerin ardından temelin atıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Kılıç, duş ve tuvaletleri içeride, buzdolabı, çalışma masa ve sandalyesinin bulunduğu bir ve üçer kişilik odaların yer aldığı yurdun 1 yılda tamamlanacağını dile getirdi.

308 BİN ÖĞRENCİ YURTLARDA BARINIYOR

YENİLİKÇİ BİR HİZMET PERSFEKTİFİ VAR

Yurtlar konusunda eskisinden daha hassas davrandıklarını ve kusurları ortadan kaldırdıklarını kaydeden Bakan Kılıç, "O kadar hassasız ki eski bildiğiniz battaniyeleri kaldırarak, elyaf yorgan ve yastık veriyoruz. Kendi evladımız, kendi arkadaşımız gibi onlara yaklaşarak yeni dönem yenilikçi bir hizmet persfektifini öğrencimize yaşatıyoruz" diye konuştu.

'HARÇ BİTTİ YAPI PAYDOS' ANLAYIŞI BİTTİ

Temeli atılan yurt projesine 36 milyon lira kaynak aktaracaklarını belirten Bakan Kılıç, "Müteahhit firmaya buradan sesleniyorum; para problemimiz yok, ödenek problemimiz yok, kasamız dolu, ne kadar hızlı ve kaliteli imalat yaparsan hak ediş bedeli hızlı ve seri bir şekilde ödenecektir. Para bitti, iş bitti, 'harç bitti yapı paydos' anlayışı sona erdi. Türkiye artık Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'si. Parada bolluk var" ifadelerini kullandı.

İŞÇİNİN ALIN TERİ KURUMADAN PARASI VERİLECEK

Bakan Suat Kılıç ayrıca, Antalya'ya 1000 kişilik yeni bir öğrenci yurdu yapacaklarının da müjdesini verdi. Bakan Kılıç daha sonra protokol üyeleriyle birlikte öğrenci yurdunun temelini attı. İnşaatta çalışan işçilerle de selamlaşan Bakan Kılıç, müteahhit firmanın temsilcisine, "İşçinin alın teri kurumadan parasını vereceksiniz" dedi.

Temel atmanın ardından öğrenci yurdunu ziyaret eden Bakan Kılıç, öğrencilerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

ÖÖ(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)

DHA-Politika - Türkiye-Antalya - Özgür ÖZTÜRK- Tolga YILDIRIM

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Yurtlar Kurumu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title