Haberler

Antalya 'Yaya Öncelikli' Caddede Denetim

Yaya öncelikli Konyaaltı Caddesi'nde sürücülere yönelik radar uygulaması yapıldı, trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

Yaya öncelikli Konyaaltı Caddesi'nde sürücülere yönelik radar uygulaması yapıldı, trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün 'Antalya'da Yaya Önceliğini ve Güvenliğini Sağlamak için Yaşam Boyu Öğrenme' Projesi kapsamında oluşturulan yaya öncelikli Konyaaltı Caddesi'nde, Trafik Denetle Şube Müdürlüğü ekipleri 'radar' uygulaması yaptı. Hız limitinin saatte 40 kilometre olduğu 2 kilometrelik caddede durdurulan sürülere, hız limitleri ve yaya önceliği hakkında bilgiler verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Serdar Güler, sürücülere seyir halinde oldukları caddede yaya önceliği olduğunu ve önceliğin yayalara ait olduğu trafik kültürünün yaygınlaşması için denetim yaptıklarını anlattı. Güler, yayalara öncelik verilmesi amacıyla caddedeki hız sınırının da düşük olduğunu kaydetti.

Durdurulan sürücülerden Çiğdem Yılmaz ise projeyi desteklediğini ifade etti. Hız sınırının düşük olmasının da kendisini memnun ettiğini anlatan Yılmaz, "Trafik kurallarına uyan bir sürücüyüm. Yaya öncelikli caddelerin Türkiye geneline yayılması gerekiyor. Yaya geçitlerinde ışığa gerek kalmadan yayalara yol vermenin öneminin farkındayım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Yılmaz Serdar Güler Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title