Haberler

Antalya Yavru Fok Fırtınada Annesini Kaybetti

Yavru fok fırtınada annesini kaybetti ANTALYA'da dünkü şiddetli yağış ve fırtınada denizde mahsur kalan yavru Akdeniz foku, annesini kaybetti.

Yavru fok fırtınada annesini kaybetti

ANTALYA'da dünkü şiddetli yağış ve fırtınada denizde mahsur kalan yavru Akdeniz foku, annesini kaybetti. Liman görevlileri ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, yavru fok ile annesini kavuşturmak için dün geceden beri çalışma yürütüyor.

Şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisiyle dün öğle saatlerinde 1,5 aylık olduğu belirtilen yavru fok denizde annesiyle birlikte mahsur kaldı. AÜ Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, yavru foku kurtarmak için annesinin dün öğle saatlerinde denizde büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle anne ve yavru fokun sürekli mücadele ettiklerini ve anne fokun yavrusunu sürekli suyun üstünde tutmaya çalıştığını belirten Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, şunları söyledi:

"Anne de, yavru da yorgun düştü o mücadelede. Sonra akşam karanlığında bu limana girdiler. Sabaha kadar limanın içinde suda kaldı. Yavru olduğu için kara yaşamına ihtiyacı var. Karada kalması gerekiyor. Sabah aradılar tekrar tekneler çalışıyor ve pervanelerin hayvanı parçalama tehlikesi olduğu için belediyedeki duyarlı arkadaşlar kenara almışlar. Hayvan zaten yorgun ve çok bitmiş haldeydi. Deniz fenerinin kenarında kayalara alındı ve dinlendi. Şimdi de bırakmaya çalışıyoruz ama deniz koşulları iyi değil. Anne olsa annenin yanında bırakacağız. Çünkü anne onu koruyor, mücadelesini biliyoruz. Anne büyük ihtimalle akşamüstü trafik durduğunda tekrar gelecek ve limana bırakacağız. Anne alır onu daha güvenli bir yere çekip götürecektir."

Yavru fokun yaklaşık 1.5- 2 aylık olduğunu kaydeden Doç. Dr. Gökoğlu, "Ama daha dişleri çıkmamış sütten kesilmemiş. Anne sütüne ihtiyacı var ya da brendırda çekilmiş sıvı halinde balık verilebilir. Açlığa 1-2 gün dayanabilir. Anne görüldüğü anda bırakılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title