Haberler

Antalya'ya Son 13 Yılda 1,6 Milyar TL'lik Eğitim Yatırımı

Antalya'nın AK Parti iktidarı döneminde eğitimde adeta çağ atladığını belirten AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, son 13 yılda sadece Antalya'ya yapılan eğitim yatırımları toplamının 1,6 milyar TL olduğunu ve eğitimde çığır açtıklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Avukat Rıza Sümer iktidarları döneminde Antalya'ya çağ atlatacak eğitim yatırımları yaptıklarını söyledi. 2002 yılında Antalya'da bin 200 olan okul sayısının AK Parti iktidarı boyunca artarak 2014 yılı sonunda 2 bin 86 sayısına ulaştığına dikkat çeken Sümer, eğitimde kaliteyi artırmak adına Antalya'da 7 bin 540 yeni derslik inşa edildiğini söyledi.

"KALABALIK DERSLİKLER TARİH OLDU"

Sümer, yapılan yeni yatırımlar sonucu Antalya'da derslik sorununun ortadan kaldırıldığını belirterek, "2002 yılında 8 bin 914 olan derslik sayıları 2014 yılı sonunda 14 bin 492'ye yükseldi. 2002 yılında ilkokullarda derslik başına düşen öğrenci sayısı 31 iken, 2014'te 24'e, ortaokullarda 2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 iken bu rakam 2014 yılı sonuna gelindiğinde 26'ya düştü. Genel Ortaöğretimde ise 2002 yılında derslik başına 31 öğrenci düşerken, 2014 yılı sonu itibariyle bu rakam 25'e geriledi" dedi.

"ÖĞRETMEN ATAMALARI KATLANARAK ARTTI"

Eğitim her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayılarını çok aşağılara indirerek kaliteli öğrenme ortamları kurduklarını ifade eden Sümer, şunları söyledi:

"Okullaşma oranında yaşanan artışla ortaya çıkan öğretmen açığının giderilmesi noktasında da gerekli çalışmalar yapılmış ve öğretmen atamaları katlanarak artmıştır. Antalya'da görev yapan öğretmen sayısı 13 yılda 13 bin 241'de 27 bin 789'a çıkmıştır."

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇTIK"

Okul öncesi eğitimin kapsamının genişletildiğine dikkat çeken Sümer, 3 ila 5 yaş arasında okullaşma oranının yüzde 9,68'den yüzde 58,9'a yükseldiğine dikkat çekti. Rıza Sümer, 2003 yılında uygulamaya konulan Ücretsiz Ders Kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için de kitap alma çilesine son verildiğini söyledi. Sümer, "Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyor. 2003-2015 yılları arasında Antalya'daki öğrencilerimize 81,4 Milyon TL maliyetinde 46,7 Milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıza Sümer Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title