Haberler

Antalya'ya Çiçek Festivaline Hazırlanıyor

Kepez Belediyesi, Antalya İhracatçı Birlikleri, Antalya Ticaret Borsası ve Çiçek Tanıtım Grubu'nun Ortaklaşa Düzenlediği 4. Çiçek Festivali, 16-18 Mayıs Tarihleri Arasında Yapılacak.

Kepez Belediyesi, Antalya İhracatçı Birlikleri, Antalya Ticaret Borsası ve Çiçek Tanıtım Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği 4. Çiçek Festivali, 16-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Antalya, bu yıl da yarışmaları, korteji, konseri ile çiçek festivali coşkusunu yaşayacak. Çiçek sektörünü tanıtmak amacıyla bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek olan çiçek festivalinin tanıtım toplantısı IC Airport Otel'de yapıldı. Toplantıya Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan, Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve çiçek sektörünün temsilcileri katıldı. Toplantıda, 16-17 Mayıs'ta yapılacak olan 4. Çiçek Festivali'nde gerçekleştirecek etkinliklerle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. 4. Çiçek Festivali'ndeki etkinliklerin ağırlıklı olarak kesme çiçek üretim merkezi olan Altınova bölgesinde yapılması kararlaştırıldı. Festivalde, okullararası, çiçek konulu resim yarışması, en iyi çiçek festivali fotoğrafı yarışması, kortej, çiçek dizaynı ve çiçek konseri gibi etkinlikler yer alacak.

Toplantıda bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mütevazı bir bütçe ile gerçekleştirdikleri çiçek festivalinin, Antalya'da beklenen, konuşulan ve talep edilen bir festival haline geldiğini söyledi. Yerel yönetimlerin, bölgedeki ekonomiyi canlandıracak sektörlere destek vermesi gerektiğinin altını çizen Öner, Altınova'da çiçek üreticileri ile bir araya gelerek, sorunlarının çözümü için çalıştığını belirtti. Dostluk, kardeşlik ve barış adına Antalyaspor-Diyarbakırspor maçında, sektörün katkıları ile kırmızı-beyaz karanfil dağıtmalarının olumlu karşılandığını hatırlatan Öner, "Bu etkinliğimizi, Adalet Bakamınız Sayın Mehmet Ali Şahin ve Antalya Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel takdirle karşıladı" dedi.

Çiçek festivalinin, sektördeki birlik, beraberliği ve dayanışmayı sağladığına dikkat çeken Kepez Belediye Başkanı, çiçek festivali ile çiçeğin sevgi, kardeşlik ve dostluk mesajını topluma daha iyi verdiklerini ifade etti. Antalya'da konuşulan, talep edilen bir festival düzenlediklerine işaret eden Öner, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin, belediye hizmetleri yapmasının yanı sıra bölgedeki ekonomiyi canlandıracak sektörlere destek olmaları gerektiği inancındayım. Türkiye'deki tarım sektörünü geliştirmediğimiz takdirde işsizliğe çözüm bulamayız. Çiçekçilik, hiçbir masraf harcamadan istihdam sağlayabileceğimiz bir sektör. Bu nedenle sektöre destek olmalıyız. Çiçekçilik ve tarım sektörünün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla da iş garantili mesleki eğitim kursu düzenliyoruz. Altınova'yı çiçeğin merkezi yapmak istiyoruz. 4. Çiçek Festivali'ne desteklerinden dolayı Antalya Ticaret Borsası'na, Kesme Çiçek İhracatçı Birliği'ne, Çiçek Tanıtım Grubu Oluşumu'na, çiçek üreticilerine, çalışanlarına teşekkür ederim." Kesme Çiçek İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak uluslararası boyutta bir festival düzenlediklerini anlattı. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan ise çiçek festivalini, sektörün önünü gerebileceği bir konuma getirdiklerini ifade ederek, "Dilerim ki bizden sonraki nesiller, bu festivalin uluslararası boyutlarını tartışır. Bizler, festivali önümüzü gerecek bir hale getirmeyi başardık. Ama bütün dünyanın Antalya'ya geleceği bir festival yapma inancımı da kaybetmedim" şeklinde konuştu.

Toplantıya Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Recep Mavi ve Soner Erkaya da katıldı.

(ŞT-SÇ-Y) 29.04.2008 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title