Haberler

Antalya ve Mersin'in İlçelerinde Otlak Anlaşmazlığı

Mersin'in Anamur ile Antalya'nın Gazipaşa ilçelerine ait yaylalarda hayvan otlatan vatandaşların yaşadığı anlaşmazlık harita yardımıyla çözüldü.

Komşu olan Mersin'in Anamur ilçesi ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki yaylalarda hayvan otlatan vatandaşlar otlak sınırı konusunda anlaşmazlığa düşünce sorun yetkililerin harita incelemesiyle çözüldü.

Edinilen bilgiye göre, Anamur'un Demirören köyündeki vatandaşlar hayvanlarını otlatmak için Berem yaylasını, Akine köyündekiler de Elbalak yaylasını tercih etti. Gazipaşa'ya bağlı Göçük köyü sakinleri de Balca yaylasına hayvanlarını götürünce komşu yaylalardaki otlakların hangi ilde yer aldığıyla ilgili tartışma çıktı. Konu köylerin muhtarları tarafından her iki ilçe kaymakamlığına bildirilerek sınır tespiti yapılması istendi.

Anamur ve Gazipaşa kaymakamlıklarının yetkilileri ile tapu kadastro ve ilçe tarım müdürlüğü görevlilerince Anamur-Gazipaşa sınırında gerçekleştirilen toplantıda, daha önce belirlenmiş yasal sınırlara ait haritalar köylülere gösterildi.

Haritalara göre, söz konusu bölgede Göktepe, Kuş Tepesi ve Kuş Kuyucuğu hattının iki ilçenin sınırlarını oluşturduğu belirlenerek, vatandaşların hayvanlarını bu sınırları geçmeden otlatması gerektiği belirtildi.

Göçük Muhtarı Ali Arıkan, diğer köylere göre daha fazla hayvanı doyurmak zorunda olduklarını söyleyerek Demirören Muhtarı Mustafa Halat ve Akine Muhtarı Süleyman Duman'dan belirleyecekleri bir noktaya kadar sınırı geçmek üzere izin istedi.

Muhtarlar arasındaki görüşmenin sonucunda istenen izin verildi. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Gazipaşa Antalya Anamur Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title