Haberler

Antalya Valisi Öztürk Açıklaması

"Her şey dahil sistemi şu anda kaldırılsın, Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyondan 4 5 milyona kadar düşer"

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, "her şey dahil" sisteminin Antalya turizmi için çok önemli olduğunu belirterek, "Her şey dahil sistemi şu anda kaldırılsın, Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyondan 4-5 milyona kadar düşer" dedi.

Vali Öztürk, Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdür Vekili Hızır Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

Turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Öztürk, turizmin çok iyi gittiğini, kente gelen turist sayısında geçen yıla göre yılın ilk yarısında ortalama yüzde 6, yaz döneminde de yüzde 10 düzeyinde artış kaydedildiğini bildirdi.

Her şey dahil sistemin önemi

Her şey dahil sistemi ile ilgili eleştirilerin sorulması üzerine Öztürk, turistin şehir merkezine gelip gelmemesinin aslında çok önemli olmadığını, olaya daha global bakılması gerektiğini belirtti.

Vali Öztürk, " Türkiye'ye ne kadar turist geliyor, kaç gün kalıyor, kişi başına yapılan harcama ne? Şehir merkezine gelsinler, müze ve ören yerlerini ziyaret etsinler isteriz ama bunları biz her şey dahil sistemi seçerken elemişiz" diye konuştu.

Yılda 32 milyar doların üzerinde gelir elde edilen Türkiye turizm sektörü ve Antalya için her şey dahil sistemin çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"(Herşey dahil sistem kötü, vazgeçelim) dediğin zaman turistlerin sayısı yarı yarıya düşer. Yani her şey dahil sistemi şu anda kaldırılsın, Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyondan 4-5 milyona kadar düşer. Ayrıca her şey dahil sistemini dünyada en iyi uygulayan ülkelerden biriyiz. (Bu sistem iyi değil), kime göre iyi değil. Otelci memnun, operatör memnun, acente memnun. Kim memnun değil, esnaf değil, taksici değil. Bu kadar çok taksici lazım mı, bu kadar çok dükkan açılması gerekir mi ona da bakmak lazım. Küçük esnaf bu işten memnun değil, biliyoruz ama bir takım önceliklerimiz var. Birinci önceliğimiz turist getirmek ve buradaki çarkı döndürmek. Bu olmazsa Türkiye'nin çarkı etkilenir."

Erzurum'da atlama kulelerinin çökmesi

Öztürk, eski Erzurum Valisi olarak, 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaptırılan kayakla atlama kulelerinde meydana gelen heyelana çok üzüldüğünü söyledi.

Erzurum'a vali olarak 2009'un 10'uncu ayında atandığını, kule ihalesinin kendisinden önce yapıldığını kaydeden Öztürk, "Muhtemelen coğrafi bir durumdan kaynaklanıyor. Bölgenin coğrafi yapısını mühendislerin analiz etmesi gerekiyordu, teknik sorun yani" ifadesini kullandı.

Atlama kulelerinin yapıldığını bölgenin dağ olduğunu, kuleler yapılırken kesilen ağaçlar nedeniyle çevrecilerin karşı çıktığını anlatan Öztürk, "Oradaki sorun teknik bir yetersizlikle alakalı. Dağın o yükü taşıyıp taşımayacağını niye ayarlayamıyorsun" dedi.

AA'nın hedefleri

Ziyaret sırasında AA'nın faaliyetleri ve hedefleri hakkında Vali Öztürk'e bilgi veren Hacısalihoğlu, kuruluşunun 100'üncü yılında 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA'da çok dilli yayın çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hacısalihoğlu, halen Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve Fransızca dillerinde abonelere yayın hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Vali Öztürk de AA gibi bir kurumun Çince de yayın yapması gerektiğini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Türkiye Erzurum Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title