Haberler

Antalya Uyutulacakken Hayata Dönen Umut Köpek, Tahliye Edilecek

Ankara'da 8 ay önce bir aracın çarpması sonucu vücudunun arka kısmı felç olan ve parka terk edilen köpek, hayvanseverler tarafından aylar süren mücadele sonunda hayata döndürüldü.

Ankara'da 8 ay önce bir aracın çarpması sonucu vücudunun arka kısmı felç olan ve parka terk edilen köpek, hayvanseverler tarafından aylar süren mücadele sonunda hayata döndürüldü. Tekerlekli sandalyede bir apartman katında yaşamını sürdüren 'Umut' adlı köpeğe yönelik şikayetler üzerine kaymakamlık tahliye kararı verdi.

Ankara'da sahipliyken bir aracın çarpması sonucu arka iki ayağı ve vücudunun arka bölümü tamamen felç olan akbaş kırması köpek, Kurtuluş Parkı'na terk edildi. Parktaki sokak hayvanlarını besleyen hayvansever Burçin Akalın, 'Umut' adını verdiği köpeği sahiplendi. Umut'u bir üniversitenin veterinerlik fakültesine götürdüğünü anlatan Burçin Akalın, omuriliğinin kırıldığını, 'uyutulsun' denildiğini, götürdükleri özel klinikte de 'düzelme şansı yok, bu şekilde yaşamasın, uyutulsun' denildiğini söyledi.

Tedavi amaçlı götürdüğü başka kliniklerden de benzer yanıtlar aldığını dile getiren Akalın, "Biz evde masajlarını yapmaya başladık. Felçli hayvan bakan kişilerden ilaçları öğrendik ve onları vermeye başladık. Bu uygulamadan sonra bacakları ve kuyruğunda kıpırdama gördük" dedi.

FİZİK TEDAVİYE ALINDI

Daha sonra 'fizik tedavi almasına gerek yok' denilen özel kliniğe götürdüklerini, bacak ve kuyruğundaki oynamayı görünce 'fizik tedaviyi deneyelim' dediklerini dile getiren Akalın, "20 seans fizik tedavi aldı. Bu arada yatak yaraları çok derindi ve kapatmaya çalıştık. Sosyal medya üzerinden toplanan yardımlarla malzeme aldık ve yaklaşık 5 ayda tedavisi yapıldı. Fizik tedaviden de başka sonuç alınamadığı için veteriner başka bir tedavi denemeye gerek olmadığını söyledi" dedi.

LONDRA VE ABD'DEN YARDIM

Bu süreçte Umut'un hayat şartlarını iyileştirmek için ellerinde hiç malzeme olmadığını kaydeden Burçin Akalın, yürütecini Londra'dan bir gönüllünün gönderdiğini söyledi. Yaklaşık 45 kilo olduğundan Umut'u taşımanın çok zor olduğunu dile getiren Akalın, felçli hayvanlar için kullanılan taşıma çantasını da ABD'den bir gönüllünün gönderdiğini, bu şekilde hayat şartlarını daha iyileştirebildiklerini kaydetti.

APARTMANDA YAŞIYOR

Şu an bir apartman dairesinin üçüncü katında oturduğunu, araçları olmadığı için Umut'u sadece haftada bir ya da iki kez dışarı çıkartabildiklerini anlatan Akalın, "Apartmanda, 'burayı barınak gibi kullanıyorsunuz, mikrop saçıyor, apartmana koku veriyor' gibi şikayet edilmiş. Evde iki köpek ve kör bir kedi daha var. Şikayet üzerine Çankaya Kaymakamlığı çevreyi kirlettiği ve apartmana koku yaydığı gerekçeleriyle Çankaya Belediyesi'nin barınağına alınması yönünde, hayvanların apartmandan tahliye edilmesine karar verdi. Kaymakamlıktan inceleme dahi yapılmadan bu karar verildi. Biz de avukat aracılığıyla karara itiraz ettik" dedi.

BAHÇELİ EVİ OLAN GÖNÜLLÜ ARANIYOR

Felçli olması nedeniyle uyutulacakken, aylar süren mücadele sonucu Umut'un yürüteçle yeniden hayata tutunduğunu dile getiren Burçin Akalın, normal hayvanların dahi yaşama şansının olmadığı barınakta Umut'un hiç şansı olmadığını söyledi. Öncelikle Ankara'da bahçeli evi olan bir gönüllünün Umut'a evini açmasını istediklerini belirten Akalın, "Çok emek verdik, Umut bize de çok alışık. Biz öncelikli bahçeli bir eve vereceğiz, ama ilgilenmeye de devam etmek istiyoruz. İhtiyaçlarında yanında olabilmek adına tercihimiz Ankara. Umut'un hayatı tehlikeye girmesin, felçli olduğu için de ayakları toprağa değmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title