Haberler

Antalya - Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu Başladı

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu başladı Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'taş ve su' temalı Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu başladı.

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu başladı

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'taş ve su' temalı Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu başladı.

Yukarı Pazarcı Mahallesi ırmak kıyısında düzenlenen ve 19 gün sürecek sempozyumun açılış törenine Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, öğretim üyeleri, heykeltıraşlar, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Nazmi Günlü, sempozyumun Manavgat'a büyük katkı sağlayacağını belirtti. Asırlar önce Manavgat ve Side'de bu sanatın yapıldığına işaret eden Kaymakam Günlü, "Side Müzesi'ni gezenler asırlar önce bu topraklarda heykelin hayat bulduğunu görecek. Asırlar sonra şimdi yine bu sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Her yıl milyonlarca turistin geldiği Manavgat'a bu tür kültür ve sanat etkinlikleri katkı sağlayacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu tür etkinliklerle Manavgat'ın marka değerini güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgularken, "Burada değerli sanatçılarımızı ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Sanatçılarımızın çalışmalarını Manavgat halkımız da izleyebilecek. Manavgat'ımıza ve bizlere verdikleri önem ve destek nedeniyle üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ve değerli öğretim üyelerine ve katılımcı heykeltıraşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı da "Yüksek prestijli bir Manavgat markası yaratmaya sanat aracılığıyla katkı vermek amacıyla 'taş ve su' temalı Taş Heykel Sempozyumu'nu düzenliyoruz. Sempozyuma, 7'si Türk 12 heykeltıraş katılıyor. Burada 16 Ekim tarihine kadar heykeltıraşlarımız eserlerini ortaya koyacaklar" şeklinde konuştu.

29 Eylül- 16 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan sempozyuma Hacettepe Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nden 7 Türk, Bulgaristan, İtalya, Japonya ve ABD'den 5 yabancı heykeltıraş katılıyor. Ünlü heykeltıraşlar, her biri 2.5 ile 7 ton arasında değişen mermerleri büyük bir itina ile yontarak şekil verecek. Heykeltıraşların yaptığı eserler, Manavgat Belediyesi'ne ve halka hediye edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Nazmi Günlü Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title