Haberler

Antalya Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Terör Turizme Büyük Zarar Veriyor

Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı: Terör turizme büyük zarar veriyor

UKRAYNA Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy, "Terör turizme büyük zarar veriyor. Umarım ülkelerimizde barış ön plana çıkar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Türk Hava Yolları işbirliğinde düzenlenen Türkiye Ukrayna Turizm Zirvesi, Serik'e bağlı Boğazkent Mahallesi'ndeki bir otelde başladı. Zirveye, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı vekili Erbay Kücet, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık ve Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy ile Ukrayna'dan gazeteciler, turizm ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, toplantıdaki konuşmasında belediyeciliği sadece yol, kaldırım yapan bir müessese olarak görmediklerini, aynı zamanda devlete, millete, kente destek verdiklerini söyledi.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı vekili Erbay Kücet, "Dost ülke Ukrayna ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Gerek sayın cumhurbaşkanımız gerekse iki ülke parlamenterleri arasındaki ilişkiler temaslar ile ziyaretlerin en üst düzeyde devam ettiğine şahidiz. Sizler nasıl Türkiye'yi yakından takip ediyorsanız biz de Ukrayna'yı takip ediyoruz. Ukrayna'nın tüm çabalarını izliyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Türkiye'den kamuoyuna gözlemlerinizi en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum. Parlamento olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy de Türklere karşı büyük sevgi, beslediğini kaydederken, İstanbul'daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Navikowenskiy, "Umarım bu tür olaylar ne sizin ne bizim ülkemizde bir daha olmaz. Terör turizme büyük zarar veriyor. Umarım ülkelerimizde barış ön plana çıkar" dedi.

'TÜRKLERE KARŞI BÜYÜK SEVGİ VAR, AŞK VAR'

Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını vurgulayan Navikowenskiy, şöyle dedi:

"Ukrayna'dan Türkiye'yi 1 milyon kişi ziyaret etti. Bundan sonra bu ivme kazanmaya devam edecektir. Türk meslektaşlarımız gerçekten çok büyük emek verdi. Ukraynalıların kalbinde de bu sevgi dolu çalışmalar mutlaka karşılığını bulacaktır. Turistler Türkiye'ye hayran kalıyor. Tarih ve kültür olarak çok zengin bir ülke Türkiye. Bütün şehirler, yöresel mutfaklar, tarihi yerler bizim turistler tarafından daha tam keşfedilmedi. Ülkemiz bunları tanıdıkça daha büyüyecek ve gelişecektir. Çok şanslısınız çünkü insanlar burada 9 ay tatil yapabilir. İnşallah ticaretimiz de ekonomimiz de daha iyi devam eder. Benim kalbimde de Türkiye'ye, Türklere karşı büyük sevgi var, aşk var. Çocuklarım da aynı. Bu sevginin hepimizin kalbinde olması lazım ki daha sonraki nesilde sevgiyle bu işler devam etsin. Türkiye gerçekten hep turistlere kucak açmıştır. Biz de kucak açan bu ülkeye aynı şekilde sevgi ile yaklaşmamız lazım." 4 gün sürecek Türkiye Ukrayna Turizm Zirvesi'ne katılan heyet çeşitli ziyaretlerde bulunup, gezilere de katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erbay Kücet Türkiye Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title