Haberler

Antalya Türkiye, Unesco Yürütme Kurulu'na Aday

Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu'na adayKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kasım 2017'de yapılacak 39. Genel Konferans'ta UNESCO Yürütme Kurulu'na Türkiye'nin aday olduğunu belirterek, "Türkiye'nin tecrübesi ile bu kurula güç katacağına inanıyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu'na aday

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kasım 2017'de yapılacak 39. Genel Konferans'ta UNESCO Yürütme Kurulu'na Türkiye'nin aday olduğunu belirterek, " Türkiye'nin tecrübesi ile bu kurula güç katacağına inanıyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından, Antalya Belek'teki Concorde Deluxe Resort Otel'de, 'Afrika-Türkiye Deneyim Paylaşımı Yuvarlak Masa Toplantısı: Doğal, Kültürel ve Somut Olmayan Kültürel Miras' adlı toplantı düzenlendi. Toplantıya 37 ülkenin UNESCO milli komisyon genel sekreterleri katıldı. Toplantının açılış töreninde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türkiye'nin son dönemlerde Afrika ile ilişkilerinin güçlendiğini anlattı. Üç oturumda gerçekleşecek toplantıdan çıkacak sonucun rapor halinde devletin ilgili birimleriyle paylaşıldığına değinen Prof. Dr. Oğuz, "UNESCO'nun Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri bu toplantının önceliğini oluşturmaktadır. Ülkelerimizin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı sayesinde Birleşmiş Milletler ve UNESCO'nun kabul ettiği 2030 hedeflerini kısa sürüde tutturması için birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da toplantının UNESCO'nun altı bölgesel grubu arasında 5A seçim grubunu oluşturan Afrika ülkeleri ile Türkiye arasında işbirliği imkanlarını daha da geliştirmek, yeni işbirliği alanları ortaya çıkarmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında son olarak 2014 yılında gerçekleşen Örgün ve Yaygın Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras Deneyim Paylaşımı Yuvarlak Masa Toplantısı'nın başarılı sonuçlandığını anlatan Avcı, şöyle dedi:

"Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında deneyim paylaşımına yönelik bu tür toplantıların sürdürülmesi kararı alınmıştı. Bu karar çerçevesinde kapsamı biraz daha genişleterek 1972 ve 2003 sözleşmeleriyle ilgili işbirliği imkanlarını ele almanın daha yararlı sonuçlar doğuracağını düşündük. Türkiye 2016 yılında Dünya Miras Komitesi Başkanlığını ve ev sahipliğini üstlendi, 2016-2017 yıllarında ise Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetler Arası Komitesinin Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Afrika ülkelerine gelince gerek Dünya Miras Komitesi gerekse Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetler Arası Komitesinde önemli rol ve görevler üstlenmeye devam etmektedirler. Son olarak 2010 yılında Kenya'nın, 2016 yılında ise Etiyopya'nın Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesine yaptığı başarılı ev sahipliği için minnettarız. Kısacası gerek Türkiye'nin gerekse Afrika ülkelerinin UNESCO çalışmalarında güçlü birikimleri ve deneyimleri bulunmaktadır. Bu birikim ve deneyimleri 1972 ve 2003 sözleşmelerinden başlayarak UNESCO'nun bütün sektör ve programlarına yaymak ve işbirliği imkanlarını artırmak istiyoruz."

Bakan Avcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kasım 2017'de yapılacak olan 39. Genel Konferans'ta UNESCO Yürütme Kurulu'na Türkiye olarak adayız. Türkiye'nin tecrübesi ile bu kurula güç katacağına inanıyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle toplantının başarılı geçmesini, UNESCO çalışmalarında işbirliği alanlarımızın ve birbirimize desteğimizin artarak devam etmesini diliyor, sizleri tekrar en kalbi duygularla selamlıyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Avcı sergi salonunu gezdi. Aranın ardından gerçekleştirilen İşbirliği İmkanları Üzerine Genel Değerlendirme' adlı ikinci oturuma, Bakan Avcı başkanlık yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Türkiye Antalya Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title