Haberler

Antalya Türkiye'nin En Çok AVM'si Olan Dördüncü İli

Güncelleme:

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, şehir merkezine birbiri ardına açılan AVM'lerin esnafın ticaretini olumsuz yönde etkilediğini ve Antalya'nın Türkiye'nin en çok AVM'si olan 4'üncü il olduğunu söyledi.

Bir yerel televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan ' Antalya Konuşuyor' isimli programa katılan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, AVM sektörünün her yıl ortalama yüzde 20-25 büyüdüğünü, bunların uzantıları olan cep marketlerin sayısının ise Antalya merkezde 313'e ulaştığını söyledi.

Antalya'nın ilk sanayisinin Demirciler Çarşısı olduğunu söyleyen Sevimçok, çarşının eski halinin daha güzel olduğunu ve şu anki haliyle çarşıdaki esnafın iş yapamadığını, artık çarşıdan örs ve çekiç seslerinin yükselmediğini belirtti. Antalya'nın en eski mahallelerinden olan Balbey Mahallesi'nin ise şu anki durumunun içler acısı olduğunu ifade eden AESOB Başkanı Sevimçok, Antalya'nın lezzetlerinden oluşacak olan bir sokağın Balbey Mahallesi'nde hayata geçirilerek o bölgenin bir anda cazibe merkezi haline dönüştürülebileceğini belirtti.

Bu mahallede Antalya lezzet sokağının yanında bir de esnaf müzesi kurmak istediklerini belirten Sevimçok, bu projeyi bir an önce hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. Sevimçok, turisti çarşıya getirerek esnafla buluşturabilmek için şehir merkezindeki atıl yerlerin orijinaline uygun olarak yeniden yapılıp temalı sokakların oluşturulması gerektiğini vurguladı. Sevimçok, "632 kilometrelik bir sahile sahibiz ama maalesef ki bir balık pazarımız dahi yok" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title