Haberler

Antalya Türkiye'nin Bütün Tatları Restoranlar Sokağı'nda

Türkiye'nin bütün tatları Restoranlar Sokağı'nda'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan akşamı kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya'da EXPO Gölü yanında yer alan 'Restoranlar Sokağı' misafirlerini ağırlayacağı günü bekliyor.

Türkiye'nin bütün tatları Restoranlar Sokağı'nda

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan akşamı kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Antalya'da EXPO Gölü yanında yer alan 'Restoranlar Sokağı' misafirlerini ağırlayacağı günü bekliyor. Restoranlar Sokağı, hem görsel zenginliği hem de sunacağı lezzetlerle EXPO 2016 ziyaretçilerini Türkiye turuna çıkaracak.

EXPO 2016 sergi alanında 5 bin 601 metrekare kapalı alana sahip Restoranlar Sokağı'nda çeşitli plan tipleri, yapım teknikleri ve yörelere göre değişen zengin süsleme ve bezemeleriyle kültürel zenginliğimizin önemli bir parçası olan Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini temsilen inşa edilen evler tamamlandı. Bulunduğu coğrafyadaki evlerin benzerlerinin yapıldığı Restoranlar Sokağı'nda, Akdeniz Bölgesi'ni temsilen 414 metrekarelik alana Antalya'da Kaleiçi'ndeki Alp Paşa Konağı örnek alınarak Antalya Evi yapıldı.

Marmara Bölgesi'ni temsilen İstanbul Boğaziçi'ndeki Ethem Pertev Yalısı seçilirken, Ege Bölgesi'ni temsilen Bodrum evi yığma taş yapı olarak inşa edildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen Diyarbakır'daki şair Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait ev seçildi. Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen Erzurum'un tipik mimari özelliklerini taşıyan Hanağası evi örnek alındı. Restoranlar Sokağı'nda İç Anadolu Bölgesi'ni temsilen dış cephesi kerpiç sıvalı Konya Tartan Evi; Karadeniz Bölgesi'ni temsilen ise Trabzon'daki Memiş Ağa Konağı seçildi.

ORJİNAL YAPIM TEKNİKLERİ KULLANILDI

EXPO 2016'nın en cazip alanlarından biri olacağı düşünülen Restoranlar Sokağı hakkında bilgi veren Proje Mühendisi Halime Şenol, yapılacak evlere karar vermenin uzun bir zaman aldığını söyledi. Şenol, şu bilgileri verdi:

"Her bölgenin bir kaç şehrinde çok özel evler var. Karar vermek uzun zamanımızı aldı. Daha çok, Konya evinde olduğu gibi en orijinal yapım tekniğinin birleştiği şehrin binasına yöneldik. Böyle bir seçim yapıldı. Bütün binaların malzemeleri kendi yöresinden getirildi. İşlemelerde; özellikle İstanbul evinde tavandaki kalem işlerini üniversiteden hocalarımız bizzat boyayarak yaptı. Yani hiçbiri, yerde hazırlanarak tavana monte edilmedi. Diyarbakır evlerinde taşlar arasında kullanılan sıva gidip araştırıldı. Ona göre yapıldı. Yani her evin özelliğine uygun ustalar çalıştırıldı."

Restoranlar Sokağı'na gelen ziyaretçilerin Türkiye'nin 7 bölgesine ait mimari yapı ve kültürü göreceklerini vurgulayan Şenol, sokağı planlarken asıl hedeflerinin, gelen ziyaretçilerin hem geleneksel lezzetleri tatması hem de o bölgeye ait her türlü tavan süslemesi gibi mimari teknikleri görmesi olduğunu söyledi. Şenol, "İçeride; ziyaretçiler her bölgeye ait yemek kültürünü tadarken, oturma düzeninde de, küçük mekanlarda yemek yemeleri gibi psikolojik olarak o bölgeyi hissettirmeye çalıştık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title