Haberler

Antalya 'Toz', Afganistan'da Silahların Gölgesinde Çekildi

Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan 'Toz' filmi, Afganistan'da silahların gölgesinde çekildi.

Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde ulusal dalda yarışan 'Toz' filmi, Afganistan'da silahların gölgesinde çekildi. 8 keskin nişancı ve 2 bixi taşıyan silahlı asker, oyuncuları dış çekimlerde korudu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ulusal dalda yarışan filmlerinden 'Toz' galayla seyircilerin karşısına çıktı. AKM Aspendos Salonu'nda gösterimi yapılan filmin ardından yönetmen ve oyuncular söyleşiye katıldı. Yakalarına Türkiye ve Afganistan bayraklarının bulunduğu rozet takan film ekibi, seyircilerden tam not aldı. Filmin çoğunluğunun Afganistan'da çekildiğini belirten Gözden Kural, ilk kez 23 yaşında bu ülkeye gittiğini söyledi.

6 yıldır Afganistan'a gidip geldiğini ifade eden Kural, "Paranız varken bile rahatlıkla gidip film çekebileceğiniz bir yer değil. Oyuncuların tek başına gezdiği sahnelerde çok tedirgin oldum. Askerlerin yanı sıra 8 keskin nişancı ve 2 bixi taşıyan özel görevliler ekibi korudu. Filmi çekeceğimiz yerleri sınırlı sayıda insan biliyordu, savaş stratejisiyle ilerledik" dedi.

Filmin genç oyuncusu Öykü Karayel de filmi izlerken kendini yalnız gördüğü sahnelerde gerildiğini söyledi. Karayel, "Burkalı insanlardan korkmaya başladım. Çünkü burkanın içinde bomba taşıyanlar olmuş. Askerler beni korudu" diye konuştu.

TOZ FİLMİ

Gözde Kural, ilk uzun metrajlı filmi 'Toz'u Afganistan'da çekti. Montreal Dünya Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin bir diğer ilk gösterimi olan 'Toz'da Kural, Afgan asıllı üç kardeşin hikayesi için yollara düştü. Filmin başrollerini Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören paylaşıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Öykü Karayel Afganistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title