Haberler

Antalya Şehitlikte Arife Hüznü

Antalya'da her bayram öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.

Antalya'da her bayram öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Şehitlikteki ziyaretlerde ise hüzünlü anlar yaşandı.

Kentteki tüm mezarlıklar arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyareti, gün boyu sürdü. Ziyaret esnasında mezarlık çevresi araçlarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret için gelen vatandaşlar, mezar başlarında Kuran okuyup dua etti.

Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki şehitlikte de hüzün vardı. Şehit yakınları kaybettikleri yakınları için gözyaşı döktü. Şehitlikte yakını olmayan vatandaşlar da ülke uğruna canlarını verenleri unutmadı.

KOMUTAN DA ŞEHİTLİKTE

Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı ve Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran da şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı. Şehit yakınlarının acılarını da paylaşan Piyade Albay Savran, bir şehit yakınının elini öptü. 6 yıl önce şehit olan Cemal Yalın'ın annesi Düriye Yalın, her bayram aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü de vatandaşın rahat kabir ziyareti yapması için her türlü önlemi aldı. Vatandaşlara çiçek ve şeker dağıtan belediye görevlileri, bu hizmetlerini her yıl sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Yalın Politika Güncel Haberler

title