Haberler

Antalya Sebahat Tuncel: 3 Çocuk Diyen Zihniyet Tecavüzün de Sorumlusudur

Sebahat Tuncel: 3 çocuk diyen zihniyet tecavüzün de sorumlusudur Antalya'da 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' eylemine katılan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kadınlara 3 çocuk, olmadı 5 çocuk yapın diyen, kadınların nasıl doğurması gerektiğini, nasıl giyinmesi gerektiğini ifade eden bir zihniyet aslında bugün katliamların, tacizin ve tecavüzün sorumlusu olan zihniyettir" dedi.

Sebahat Tuncel: 3 çocuk diyen zihniyet tecavüzün de sorumlusudur

Antalya'da 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' eylemine katılan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kadınlara 3 çocuk, olmadı 5 çocuk yapın diyen, kadınların nasıl doğurması gerektiğini, nasıl giyinmesi gerektiğini ifade eden bir zihniyet aslında bugün katliamların, tacizin ve tecavüzün sorumlusu olan zihniyettir" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Antalya'da partisinin kadın koordinasyonu tarihi Kalekapısı'nda düzenlendiği 'kadına yönelik şiddete hayır' eylemine katıldı. 'Bizler Kadınız Bizler Öfkeliyiz' yazılı pankart arkasında buluşan kadınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Iğdır'da sırtlarını dönerek protesto eden kadınlara da taşıdıkları dövizlerle destek verdi.

SİSTEM ÇÜRÜDÜ

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'de her meydanın kadınların çığlığına tanıklık ettiğini belirten Tuncel, erkek egemen sistem nedeniyle kadınların her gün şiddete, tecavüze ve tacize uğradığını söyledi. Kadınların giderek değersizleştirildiği bir sürecin yaşandığını söyleyen Tuncel, 'Ama ne yazık ki sesimiz kadın katliamlarını engelleyemedi" dedi. Henüz bir hafta önce Elazığ'da, şimdi Antalya'da başka vakalarla karı karşıya olduklarını belirten Tuncel şunları söyledi: "Erkek egemen sistemin nasıl çürüdüğünü, nasıl çürüttüğünü, kadına karşı işlenen suça toplumun nasıl ortak olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bugün tecavüze, tacize ses çıkarmayan herkes, başta erkekler bunun ortağıdır."

KADIN CENAZELERİ TAŞIMAKTAN BIKTIK

Tacizden ölüme yaşananların hiçbirinin kadının kaderi olmadığın aktaran Tuncel, 'Bu suçun ortağı olmaya devam edenler başka alanlarda benzer şiddetle karşı karşıya kalmasına zemin sunmuş olacaktır. Her gün kadınların cenazelerini, tabutlarını taşımaktan bıktık" dedi.

Kadına karşı işlenen suçlara karşı parlamentoda da belli bir çalışmanın yürütüldüğünü aktaran Tuncel, şunları kaydetti: "Ama hala kadına yönelik şiddet bitmemişse bir sorun var demektir. AKP'nin ortaya koyduğu politika bugün toplumdaki karşılığını buluyor. Kadın ve erkeği eşit görmeyin. Kadını eve kapatan, kadınları sosyal, kültürel ve ekonomik özgürlüğüne engel olan şey tam da bu zihniyettir. Kadınlara 3 çocuk, olmadı 5 çocuk yapın diyen, kadınların nasıl doğurması gerektiğini, nasıl giyinmesi gerektiğini ifade eden bir zihniyet aslında bugün katliamların, tacizin ve tecavüzün sorumlusu olan zihniyettir."

YASALAR ERKEKLERİN YASASI

Anayasa Mahkemesi'nin resmi nikah öncesi yapılan dini nikaha yönelik ceza düzenlemesini ortadan kaldıran kararının aynı zihniyetin bir sonucu olduğunu belirten Tuncel, "Bu yasalar erkeklerin yasası. O nedenle yasa çıkarmak yetmiyor. Uygulama yok, denetleme yok. Uygulama yapan ve denetleyen kişiler de erkek aklına göre hareket ediyor. Emniyet, hakimler, mahkemeler, muhtarlar hepsi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Antalya Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

esref:

Kendiniz enaz 15 cocuk yapiyorsunuzya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title