Haberler

İç Turizm Antalya Sahillerini Hareketlendirdi

Güncelleme:

Dünyaca ünlü plajlar arasında yer alan ve yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Konyaaltı sahillerinde, okulların kapanması ile birlikte hareketlilik yaşanıyor.

Sıcak hava ve turizm sezonunun hareketsiz geçmesi nedeniyle yoğunluk yaşanmayan dünyaca ünlü Konyaaltı ve Kleopatra sahilleri, okulların kapanmasının da etkisiyle dolmaya başladı.

DAHA ÇOK SABAH VE AKŞAM DENİZE GİRİLİYOR

En yüksek nem oranının yüzde 92, hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü kentte, yerli ve yabancı turistler, daha çok sabah ve akşam saatlerinde denize girmeyi tercih ediyor.

SU PARKLARINA BÜYÜK İLGİ

Denizde yüzerek ve top oynayarak eğlenen turistler, şezlonglarda güneşin tadını çıkarıyor. Akdeniz'in mavi sularında kulaç atan turistler, su parklarına da ilgi gösteriyor.

"BAYRAMLA BİRLİKTE HAREKETLİLİK ARTACAK"

Konyaaltı'nda işletme sahibi Emrah Akçın, sıcak dolayısıyla öğle saatlerinin sakin geçtiğini belirterek, "Ramazan ayının çok etkisi oldu. Özellikle yerli turist, bayramla birlikte yoğunluk oluşturacaktır. Okullar yeni kapandı, bayramın birinci gününden sonra daha çok hareketli olacak. Turizmin merkezi Antalya, dünyanın en prestijli sahili burası." dedi.

YABANCI TATİLCİLERDEN, "TÜRKİYE GÜVENLİ" ÇAĞRISI

Antalya'nın Alanya ilçesindeki dünyaca ünlü Kleopatra plajında da hareketlilik başladı.

Altın sarısı kumu ve iki kilometrelik uzunluğuyla Alanya Kalesi'nin hemen yanında bulunan plaja, yerli ve yabancı turistler serinlemek için yoğunluk oluşturdu.

Kentte tatil yapan İsveçli Hansson Parsons da Alanya'nın güneşi, havası ve denizini çok sevdiğini belirterek, Türkiye aleyhine yabancı basında yer alan bazı haberlere tepki gösterdi.

Daniel Trial ise Alanya'ya ilk kez tatile geldiğini dile getirerek, "Tatilim çok iyi geçiyor ve bir daha gelmek istiyorum. Hatta bir dahaki sefere otelde değil de evde kalmak istiyorum." ifadesini kullandı.

"DOLULUK ORANI YÜZDE 80'E ULAŞACAK"

Turizmci Ömer Faruk Soylu da baskıya rağmen bazı turistlerin tatil tercihini Türkiye'den yana kullandığını belirtti.

BAYRAM TATİLİ İÇ PAZARI HAREKETLENDİRECEK

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 9 günlük bayram tatiliyle iç pazarın hareketleneceğini söyledi.

İlçede açık tesislerin yüzde 80 kapasiteye ulaşacağını düşündüklerini ifade eden Sili, "Bu durum ağustos ile eylül ayının ortalarına kadar sürecek. Avrupa pazarında ise Türkiye'ye yönelme olacağını düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Konyaaltı Türkiye Antalya Alanya Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (5)

el turko:

yazık kültürmüzün hali tatil geliyor anne babaların eli öpülceginee

9
3
yanıtYanıtla
CAN:

YAZ GELDİ LAİK YOBAZLAR BİKİNİLİ KADINLI ERKEK Lİ PLAJLARA KOŞTU.

1
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

TURİZM TÜRK HALKINA ZARAR VERİYOR ÜÇ KURUŞ İÇİN GAVRUN HİZMETCİLİĞİ YAPILMAZ AHLAK ELDEN GİTTİ

1
0
yanıtYanıtla
ANGARALI:

o zaman çalışıp üreteceksin

yanıt1
yanıt0
DAVUT:

iHRACAT GİT GİDE DAHA ÇOK AZALIYOR. DIŞ TİCARET AÇIĞI 400 MİLYAR TL Yİ BULDU . ORTA DOĞUDAN PARA GÖNDERMESELER . TÜRKİYE NİN 2 3 YIL SONRA TAM BATAR. BU KADAR İSRAF A DAĞ DAYANMAZ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title